Algemeen

Vernieuwde Vijfhoek opent met een feestelijke maand vol spektakel

OLDENZAAL -  De afgelopen maanden heeft het winkelend publiek van Oldenzaal winkelcentrum De Vijfhoek langzaamaan uit de steigers zien komen. Reden voor een feestje! De voorbereiding van de openingsmaand heeft heel wat inspanning gekost, maar er is een mooi en afwisselend programma, dat  samengesteld is met oog voor klanten, noabers, bouwers, maar ook voor lokale verenigingen en artiesten.

Feestcomité

Het organiserende comité wordt aangevoerd door Maja Veldhuis – Nijhof en Fride Kok, beiden lid van het dagelijks bestuur van de vereniging van de ondernemers van de Vijfhoek. Daarnaast zijn ondernemers René Olde Keizer, Nimke Fiselier en Rob Smulders betrokken, maar ook Jeff van den Biggelaar van Oldenzaal Promotie. Johnny Jansen is als externe aanjager aan het team toegevoegd. 

Klaar voor de toekomst

Zowel het voortraject als de verbouwing zelf was ingrijpend en heeft veel geduld en van winkeliers en publiek gevraagd. Maja Veldhuis: “Die periode ligt achter ons en we kijken nu vooruit. We hebben nu een ruim, licht en fris winkelcentrum, dat helemaal voldoet aan onze wensen en ook in de toekomst goed mee kan komen in het regionale aanbod.” En eerlijk is eerlijk: het centrum heeft een ware metamorfose ondergaan en er is een hoeveelheid licht en ruimte gecreëerd die weinig mensen een jaar geleden voor mogelijk hadden gehouden. Maja: “Tel daar bij op dat we een prima parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid hebben. Ook de toevoeging van de bibliotheek aan De Vijfhoek maakt het aantrekkelijker.” 

Feestprogramma

De winkeliers zijn apetrots op hun nieuwe centrum en willen dat graag vieren met de bewoners en bezoekers van Oldenzaal. Op donderdagavond 30 september is de officiële opening gepland. Dit is een programma voor genodigden. Wethouder Alida Renkema en oud-burgemeester Theo Schouten zullen de opening verrichten. De vrijdagmorgen is er aandacht voor de noabers. Maja: “Die hebben tijdens de verbouwing ook de nodige overlast gehad, we willen ze graag bij de aftrap betrekken.” Zaterdag 2 oktober begint het programma voor het brede publiek. Maja: “Je kunt dan een landelijk artiestenbureau inschakelen, maar wij hebben daarbij heel bewust gekeken naar wat Oldenzaal te bieden heeft aan artiesten en verenigingen. Wij vragen onze klanten om lokaal te shoppen, dus dat doen we zelf ook!”

De vijf komende zaterdagen worden aangekleed met optredens en acties. Veel lokaal talent en voor elk wat wils. Maja: “Aanstaande zaterdag zal Hydra een theatershow verzorgen, doet LEZ Dansschool optredens, is er een swingende kok in actie en natuurlijk mag ons eigen Oldenzaalse Piep’nrek niet ontbreken.” Ook tijdens koopzondag op 24 oktober is er een bijzonder programma, gekoppeld aan Kunst in de Etalage en de kunstmarkt. De (nu nog) lege etalages zullen daarbij ingezet worden.

Maja: “Het programma staat als een huis, maar er borrelen nu nog steeds nieuwe ideeën op.”

De voorbereiding van de openingsmaand heeft veel inspanning gekost. Johnny Jansen: “We moesten met alle scenario’s rondom corona rekening houden. Uiteindelijk is de timing nagenoeg perfect, er zijn nauwelijks beperkingen meer.” 

Goed doel

Om de feestmaand ook een maatschappelijk tintje te geven is er een actie opgezet voor Stichting Wensambulance. Maja: “De ondernemers vragen hun relaties om in plaats van een cadeau een schenking te doen aan die stichting. Tijdens de feestmaand staan er in De Vijfhoek ook bussen waar het winkelend publiek een donatie in kan doen.” Ook online is de Vijfhoek opgefrist. De website www.vijfhoek.nl heeft eveneens een ‘verbouwing’ achter de rug en biedt veel informatie, ook over het openingsprogramma.