Algemeen

Verlichte kerstboom op plek De Geurmeij Overdinkel

OVERDINKEL - Met het ontsteken van de verlichting in een reusachtige kerstboom gaf wethouder Anja Prins afgelopen week symbolisch de aftrap voor de start van de werkzaamheden van het nieuwbouwproject De Geurmeij in Overdinkel. 

In januari wordt het terrein bouwrijp gemaakt waarmee er 38 kavels beschikbaar komen voor vrijstaande woningen, 2-onder-1 kappers en vijf stroken voor rijtjeswoningen voor starters.

De verkoop zal in drie fases verlopen met de richtlijn dat in 2024 alles klaar is. 

“Nu is deze grond kaal, maar in januari begint aannemer Tijdhof - Hobbema met het bouwrijp maken,” zegt Prins als ze de stekker van de kerstverlichting in het contact steekt, “Het is mooi dat deze boom er nu  staat, een start van nieuw licht. Hopelijk kunnen veel mensen er met de kerstdagen van genieten.”

De Geurmeij ligt tussen de Pastoor van Laakstraat en de Weverstraat. Kenmerken van de kavels zijn: betaalbaar, maatwerk en vrijheid. Een gemiddelde kavel tussen de 350 en 500 m2 kost rond de € 150.000,00. De kavels worden verdeeld via een openbare lotingsprocedure. Hier wordt een volgorde getrokken. Diegene die het eerst wordt getrokken, heeft dan de eerste keuze. Belangstellenden die zich tot nu gemeld hebben, zullen binnenkort benaderd worden.