Algemeen

Verenigingen zetten beste beentje voor in groot concert

NIJVERDAL - De voorbereiding van het Concert onder de Toren in de kerk Sint Antonius van Padua op 14 mei is in volle gang. De dirigenten, organist, presentator en organisator beloven een verrassende en betoverende ervaring voor de toeschouwers.

De K.S.W. en het Nijverdals Mannenkoor zijn enthousiast dat ze in de kerk mogen optreden en zijn inmiddels druk aan het repeteren. Het uiteindelijke programma van het concert krijgt zijn vorm. Herman Kampman is als gastheer de presentatie van de nummers aan het voorbereiden.

“Zelf beleef ik de voorbereiding van het Nijverdals Mannenkoor op de eerste rang. Ik ben na lid geweest te zijn van het projectkoor inmiddels lid geworden van het 'echte' Nijverdals Mannenkoor. Het is een voorrecht gedirigeerd te worden door zo’n inspirerende dirigent als Willem Jan van Asselt. Ik kom er nu achter dat het zingen bij het Nijverdals Mannenkoor niet zomaar iets is. Zingen in verschillende melodielijnen en twee of driestemmig is voor een absolute beginner als ik geen sinecure”, meldt organisator Johan Huis in 't Veld.

In zijn rol als organisator ervaart hij de samenwerking met de beide dirigenten als heel prettig. “Zij voelen beiden heel goed aan wat mijn idee is voor het concert.Met hun ruime ervaring en kunde vertalen zij dit naar een concert dat uitstekend tot zijn recht komt binnen de prachtige entourage van de St. Antonius van Padua kerk. Hierbij moet onder meer goed rekening gehouden worden met de akoestiek van de kerk. We zijn op dit moment ook bezig met de voorbereiding van het lichtplan en projectiebeelden. Al met al wordt dit concert voor de bezoekers een verrassend en betoverende ervaring.”

Het Concert onder de Toren is op zaterdag 14 mei, 20.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro zijn via zinin.com en aan de kassa van de VVV Nijverdal te koop.

Uw reactie