Algemeen

Veel bezoekers in centrum Rijssen voor eerste lommerdmarkt van dit jaar

RIJSSEN – Regen is er voorspeld, maar dat houdt verkopers én bezoekers van de eerste lommerdmarkt van dit jaar niet tegen. Het is donderdagmorgen gezellig druk in het centrum van Rijssen. Zo druk dat er rond het centrum geen parkeerplaats meer te vinden is.

’s Morgens tussen vijf en zes richten meerdere verkopers hun meters verkoopruimte al in. De eerste kopers zijn er ook al vroeg bij. Gaandeweg de donderdagmorgen wordt het steeds drukker in het centrum. Bezoekers van alle leeftijden wandelen richting gemeentehuis, Dionysiuskerk en Oude Veemarkt, waar de inhoud van kast, zolder en schuur uitgestald ligt op een dekzeil, een laken of een behangtafel. Lp’s, video’s, schoenen, babykleertjes, lampen, potten en pannen, puzzels en ballen, schilderijen, servies, gereedschap en boeken: je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel ergens op de markt te vinden.

De komende vier weken (op 28 juli en 4, 11 en 18 augustus) wordt er donderdagsmorgens tot 13.00 uur een lommerdmarkt gehouden in het centrum van Rijssen, op het Europaplein, de Kerkstraat, Rozengaarde en De Hagen tot op de Oude Veemarkt.

Kinderen tot en met 15 jaar kunnen gratis meedoen aan de lommerdmarkt. Voor hen is er ruimte gereserveerd op het Europaplein en de Rozengaarde, tussen de Elsenerstraat en de Kerkstraat. Iedereen van 16 jaar ouder kan gebruikmaken van de andere standplaatsen op het marktterrein. De kosten zijn dan 6,50 euro per strekkende meter.

Meer informatie staat op de website www.rijssen-holten.nl/lommerdmarkt.