Algemeen

Vasse en gemeente Tubbergen samen aan de slag voor een mooier straatbeeld

TUBBERGEN - VASSE. De gemeente Tubbergen gaat de riolering van een deel van de Manderseweg vervangen. Daarnaast wordt de riolering van de Denekamperstraat deels vervangen en deels gerenoveerd. Omdat bij dit project de weg voor een deel wordt opgebroken is dit een goede gelegenheid om ook de inrichting van de weg en voetpaden aan te passen. Het ontwerp hiervoor wordt gemaakt in samenwerking met de inwoners van Vasse, want zij zijn degenen die iedere dag gebruik maken van de straat.

Het plan wordt van A tot Z samen uitgevoerd. Tijdens een eerste overleg met de dorpsraad en afgevaardigden van de werkgroep Infra, is een plan de campagne opgesteld. Omdat het over twee verschillende straten gaat, zijn er twee werkgroepen in het leven geroepen, waaraan naast dorpsraad, werkgroep Infra en de gemeente ook inwoners gevraagd is deel te nemen. “Omdat we vanwege corona niet live bij elkaar kunnen komen, hebben we de bewoners van de Denekamperweg gevraagd een enquête in te vullen over hoe zij hun straat graag ingericht zouden zien”, vertelt dorpsraadvoorzitter Theo Lansink. “De bewoners van de Manderseweg hebben al eens een ontwerp op papier gezet. Dat hebben we deze week besproken in de werkgroep. De gemeente gaat nu aan de slag met het maken van een voorlopig ontwerp.”
Als dat ontwerp er ligt, wordt het besproken in de werkgroep en vervolgens voorgelegd aan heel Vasse. Gemeentelijk projectleider Henk-Jan Venema hoopt dat dit dan live kan, mits de coronamaatregelen tegen die tijd soepeler worden. “Het mooist zou het zijn als we middenin Vasse een tentje kunnen opzetten en daarin beide ontwerpen ter inzage kunnen leggen”, vindt hij. “Inwoners kunnen dan langskomen en hun mening hierover geven. Op basis daarvan kunnen we het ontwerp dan eventueel nog aanpassen of meteen met de werkzaamheden beginnen.”

De werkgroep is tevreden over de manier waarop wordt samengewerkt. “In de eerste bijeenkomst hebben we samen afgesproken dat het algemeen belang voorop staat”, zegt Theo Lansink. “Dat betekent dat we ernaar streven dat alle inwoners in Vasse blij zijn met het eindresultaat en dat het wat betreft de gemeente er niet alleen mooi uitziet, maar ook veilig en duurzaam is. We hebben dus een mooie klus te klaren met ons allen.”

Op de foto: De foto is gemaakt tijdens een digitaal overleg met de werkgroep. Vlnr. Leon Meen (buurtbewoner, Theo Lansink (dorpsraadvoorzitter), Ruben Droste (dorpsraadlid), Gijs Wien, (werkgroep Infra), Henk-Jan Venema (gemeentelijk projectleider), Arjen Woestenenk (Anacon Infra), Erna Ekkelkamp (communicatieadviseur gemeente Tubbergen)