Algemeen

Van 4 t/m 9 mei a.s.
Weer Masterclasses én concerten kamermuziek tijdens Stift Musical Encounters

WEERSELO - Begin mei zullen in Het Stift internationaal bekende musici onder leiding van Daniël Rowland tijdens wat ‘Stift Musical Encounters’ genoemd wordt weer ‘Masterclasses’ verzorgen voor een twintigtal talentvolle muziekstudenten uit binnen- en buitenland. 

Daniël Rowland met studenten tijdens editie 2019 van Stift Musical Encounters

Van 4 tot en met 9 mei a.s. bestaat het ochtendprogramma uit individuele lessen van de Masters aan  hun studenten, ’s middags wordt er gewerkt met ensembles, terwijl dan ’s avonds een concert wordt verzorgd, zowel door de lesgevende musici als de studenten. Apart, maar ook samen.
Het is dan wel niet het inmiddels zeer populaire  Stift Music Festival (dit jaar van 21 t/m 29 augustus),  maar de concerten zullen toch voor belangstellenden te beluisteren zijn, echter helaas als gevolg van Covid-19, via livestreams, waarvan de links eind april gepubliceerd zullen worden op www.stiftmusicfestival.nl . Sabien Stols die ook de markering van de Stift Music Festivals verzorgt: ‘De deelnemers aan deze tweede editie (de eerste was in 2019) van het Stift Musical Encounters zullen begin mei in het Twentse Weerselo zes dagen lang onderduiken in een intensief programma van individuele lessen en kamermuziek. De internationaal gerenommeerde Masters onder leiding van Daniël Rowland spelen samen met de studenten enkele concerten.’


Het concertprogramma:
*    Woensdag 5 mei: Feestelijk openingsconcert door de Masters  in de Stiftkerk (19.30 uur);
*    Vrijdag 7 mei: Concert studenten  onder begeleiding Masters in Stift- kerk (19.00 uur - 20.15 uur);
*    Zaterdag 8 mei: Idem, maar dan in de Hofkerk in Oldenzaal (19.00 uur - 20.00 uur);
*    Zondag 9 mei: Slotconcert door Masters en studenten samen in Stiftkerk (15.30 uur - 16.30 uur).
Alle vier dus online-concerten, waardoor dan ook de kaartverkoop op 8 april moest worden afgeblazen.


Tekst: PBJ