Algemeen

Vakantie Bijbel Week in Enter: knutselen, prutsen en theater

ENTER – Zo'n honderd kinderen uit Enter en omgeving hebben donderdag 25 augustus genoten van een interactieve voorstelling van de christelijke theaterspeler Matthijs Vlaardingerbroek. Hij nam de kinderen figuurlijk mee op reis, waarbij hij al buiksprekend, goochelend en vertellend het oeroude Bijbelverhaal van de verloren zoon tot leven bracht. Met deze humoristische theatershow werd de Vakantiebijbelweek in Enter gestart.

Een dag later stonden er eveneens Bijbelverhalen centraal en werd er gezongen, maar ook geknutseld en zijn er spelletjes gedaan. “We deden onder andere het slagroomspel, waarbij regelmatig het gezicht van de kinderen helemaal onder de slagroom kwam te zitten. Daarnaast hebben we allerlei oude apparaten uit elkaar geheeld met schroevendraaiers en ander gereedschap. De kinderen vonden het prachtig om de binnenkant te bekijken. Vervolgens werd er een kunstwerk van gemaakt en deze enwerd zondag in de kerkdienst tentoongesteld. ’s Middags hebben we pannenkoeken gegeten en een heuse vossenjacht gedaan! Maar liefst 120 kinderen sjouwden lekker door Enter op zoek naar de vossen”, vertelt een van de organisatoren.

Zaterdag kwam jong en oud samen voor de fietstocht. Onderweg waren er rustpunten en versnaperingen met spelletjes en opdrachten Na een fietstocht langs de mooiste plekjes rondom Enter wachtte er een ijscokar op de deelnemers. De Vakantiebijbelweek werd zondag afgesloten met een kerkdienst in de gereformeerde kerk. “Gineke Abbes vertelde ons dat het bij God altijd ‘Alles Andersom’ gaat. Het gaat nooit zoals je denkt dat het gaat. Het combo van de Vakantiebijbelweek en het kinderkoor EigenwijZ zorgden samen voor de muzikale ondersteuning.”

De week was weer een groot succes, mede dankzij de groep vrijwilligers. “Naast een kleine gekregen attentie, willen we nogmaals onze dank uit spreken. Want zonder al deze vrijwilligers geen Vakantiebijbelweek!” Naast de vrijwilligers is er een vaste stuurgroep van zo’n tien mensen die jaarlijks de VBW organiseert. Interesse om de groep te versterken? Stuur dan een berichtje via Facebook of Instagram.