Algemeen

Unique Mode recyclet oude jeans voor arme gezinnen

RIJSSEN – Vanaf vorige week vrijdag recyclet Unique Mode weer oude jeans. Wanneer u uw oude jeans inlevert, ontvangt u 15 euro korting op een nieuwe broek. De oude jeans gaan naar arme gezinnen. Zowel bij de vestiging in Rijssen als Nijverdal geldt de actie tot en met zaterdag 1 mei.

“Wij zorgen in samenwerking met de Rijssense Oost-Europa Stichting dat alle gerecyclede jeans een tweede leven krijgen. Ze worden gedoneerd aan arme gezinnen in Oekraïne, Hongarije en Roemenië”, laat Steyn Eshuis weten.

Hot topic
De Nijverdalse ondernemer merkt dat het ‘hot topic’ is in de branche en daarmee wilde hij niet achterblijven. “Het is echt hot topic. En op deze manier kunnen we stapvoets een stap in de goede richting zetten voor wat betreft maatschappelijke doelen!” legt Eshuis uit. Ook veel klanten reageren positief op de actie, weet hij. “Natuurlijk speelt het mee dat de klanten een korting van 15 euro krijgen, maar het is gewoon heel laagdrempelig. Iedereen heeft wel een oude broek liggen en dan is dit een goede actie, denk ik.”

ROEC
Door de samenwerking met ROEC (Rijssense Oost Europa Commissie) is het een jaarlijks terugkerende actie geworden. “Vorig jaar kwam Jan Harbers bij mij en toen hebben we de actie uitgeprobeerd. Dit jaar vroeg ik hem: ‘hoe is het eigenlijk gegaan met de broekenactie vorig jaar?’ Jan gaf meteen aan dat het heel erg goed ontvangen was bij de Oost-Europese landen.” Vorig jaar werd wel voor honderden euro's aan broeken ingeleverd. Steyn hoopt dat ROEC ook dit jaar weer met een vol busje naar Oekraïne, Hongarije en Roemenië mag afreizen.