Algemeen

Unieke samenwerking LA/GA Fashion Event en Protestantse Gemeente Denekamp
Modeshow in de Protestantse kerk Denekamp

DENEKAMP - Vorig jaar vond de eerste editie van het LA/GA Fashion Event plaats in Denekamp. De door de Denekampse modezaken ‘De Galerie’ en ‘Label Trends’ georganiseerde modeshow werd een daverend succes. Het evenement werd begin dit jaar dan ook opgevolgd door een ‘second edition’ met de voorjaarscollecties. Over twee weken kunnen bezoekers tijdens de ‘3th edition’ de laatste modetrends beleven. De organisatie pakt hierbij verrassend uit met een geheel nieuw concept: een modeshow in de kerk.

From church to stores

De Denekampse onderneemsters Monique Lesscher (De Galerie), Sabine Meijerink en Judith Oude Griep (beiden van Label Trends) vertellen hoe ze met hun fashion event bij deze opvallende locatie terecht zijn gekomen: “de voorgaande edities waren bij Restaurant Fox, dat verliep perfect. Helaas was deze locatie in het najaar al volledig volgeboekt. We moesten dus uitwijken naar een andere locatie. Het idee van de kerk was al eerder geopperd. Het is een prachtige locatie naast De Galerie in het centrum van Denekamp. Dat idee kwam nu weer naar boven. Toen we de Protestantse Gemeente Denekamp benaderden reageerden ze in de eerste instantie verrast op het verzoek. Maar ze vonden het wel heel erg leuk en het werd goed ontvangen. Na een overleg wouden ze alle medewerking verlenen. De kerk denkt zelfs enthousiast met ons mee, bijvoorbeeld over hoeveel mensen er in de banken kunnen, waar de mensen en modellen kunnen lopen, waar ze koffie kunnen drinken etc. Melvin de Winter van MDW Geluid & Licht gaat de techniek in de kerk regelen. Voor ons is het ook weer spannend om te kijken hoe alles uitpakt en tot uiting komt. Maar iedereen is heel druk bezig om alles perfect te regelen. De modeshow vind plaats in de kerk. Daarna gaat het LA/GA Fashion Event verder in de winkels van De Galerie en Label Trends: ‘from church to stores’. Zo’n evenement in de Protestantse kerk van Denekamp is helemaal uniek voor zover wij weten.” 

3th edition LA/GA Fashion Event

Normaal zijn op de woensdagen de deuren van de Protestantse kerk in Denekamp alleen in de ochtend geopend voor een kopje koffie/thee en een praatje of een gesprek met de voorganger in de consistorie. Woensdag 28 september staat er echter een heel ander evenement op het programma. Vanaf 19.00 uur worden bezoekers van het LA/GA Fashion Event via de zijkant van de kerk ontvangen. In het gedeelte achterin de kerk krijgen ze koffie met iets erbij. Vervolgens kunnen ze plaatsnemen in de banken van de kerk waar om 19.30 uur de modeshow begint. Op het podium komen de plaatselijke modellen op die van daaruit over de rode loper tussen de banken door lopen. Hierbij showen zij de nieuwste trends van de najaarscollecties. Net zoals in de voorgaande edities worden de modellen verzorgd door ‘Salon Chez Nicole’ voor de kapsels en ‘Het Geur Atelier’ voor de make-up. Het evenement blijft eerbiedig, de zondag erop gaat de dominee tenslotte weer voor in de dienst. Na de modeshow verlaten de bezoekers de kerk via de grote deuren. In de winkels van De Galerie en Label Trends hangen vervolgens alle collecties klaar die de bezoekers in de kerk hebben gezien. Onder het genot van een door ‘de Zaak’ verzorgd hapje en drankje kunnen ze in de winkels live shoppen. 

Feestweek De Galerie en Label Trends

De Galerie en Label Trends maken er een feestelijke week van. Zo is er na de modeshow voor elke kopende klant een leuke attentie. “Hoewel het concept anders is blijft het LA/GA Fashion Event vooral een gemoedelijke evenement met plaatselijke modellen. De sfeer is informeel, ongedwongen en bovenal gezellig. Vandaar dat het LA/GA Fashion Event een tweejaarlijks event is geworden, voor de voorjaars- en de najaarscollectie. De mensen waren zo enthousiast over de modeshows dat het een drive geeft om twee keer per jaar door te gaan. Mensen inspireren, verrassen en terug horen dat ze het zo leuk vinden, dat is waar we het voor doen”, aldus Monique, Sabine en Judith. Dat de dames de smaak te pakken hebben wordt bevestigd door de feestweek die na het LA/GA Fashion Event nog doorloopt tot en met zaterdag 1 oktober. Bezoekers die van 27 september tot en met 1 oktober een aankoop doen bij De Galerie of Label Trends kunnen hun kassabon inleveren om een prijs te winnen. De prijzenbestaan uit cadeaubonnen ter waarde van 25 tot en met 150 euro van PLUS Jan ter Steege, Het Geur Atelier, Salon Chez Nicole, Restaurant Fox, Vino y Pintxos en Hubo Denekamp. Zaterdag 1 oktober om 17.00 uur wordt de loting verricht.

Kaartverkoop

Kaarten voor de 3th edition van het LA/GA Fashion Event zijn verkrijgbaar in de winkels van De Galerie en Label Trends. De kaartprijs is € 5,00 per stuk. De animo tijdens voorgaande edities was groot, dus wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen. Volg de Facebook- en Instagrampagina’s van De Galerie en Label Trends voor meer informatie en de acties tijdens de feestweek.

Uw reactie