Algemeen

Uniek orgelconcert Grote Kerk 19 september

VRIEZENVEEN - Jaarlijks wordt door Hervormd Vriezenveen in elke kerk een startzondag georganiseerd. I.v.m. de coronabeperkingen en de nieuwste RIVM-richtlijnen is er nu gekozen voor meer spreiding van activiteiten en een breder aanbod in programma’s. Dit jaar is het centrale thema: Het Goede Leven!

Op zaterdag 19 september is er een gevarieerd en uniek orgelconcert in de Grote Kerk door de eigen organisten Henk Kamphuis en Henk Linker, ieder op een eigen orgel met veel afwisseling. Het programma start ‘s avonds vanaf 19.00 uur en biedt ook beperkte mogelijkheden voor samenzang. Beide heren hebben een gevarieerd programma samengesteld met schitterende werken van bekende 18e-eeuwse Duitse componisten als Johann Sebastian Bach en Johann Gottfried Walther, maar ook van de minder bekende Ernst Ludwig Gerber. Er zullen tevens twee werken klinken uit de Italiaanse traditie, die speciaal voor twee orgels geschreven zijn. Deze zullen worden gespeeld op zowel het hoofdorgel van de Grote Kerk als op een minder bekend kistorgel. Van later datum zijn de werken van twee Nederlandse organisten: Ronald de Jong en Gijs van Schoonhoven. 

De deelname is gratis; graag wordt het Goede Leven gedeeld via een collecte voor Manna bij de uitgang. Voor alle activiteiten geldt dat aanmelding gewenst is via e-mail, app of telefonisch i.v.m. registratie en het aantal deelnemers. Voor het orgelconcert kunt u zich aanmelden met naam en aantal via: aanmeldinggrotekerk@hervormdvriezenveen.nl en met vermelding orgelconcert 19/9 of een app naar 06-50671829.

VOL = VOL. Voor de zondagse kerkdiensten kunt u aanmelden op gebruikelijke wijze. Iedereen is weer hartelijk welkom, alleen samen zijn we Kerk!

Uw reactie