Algemeen

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligers Prijs 2022 in Dinkelland

DINKELLAND - Maandag 14 november heeft Sander Slots (statenlid provincie Overijssel) de jaarlijkse Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt aan de winnaars op verschillende locaties. In het Kulturhus Denekamp was ook wethouder De Way aanwezig. In Terra Nova Tilligte werd de prijs uitgereikt onder toeziend oog van wethouder Brand.

Creakids Kulturhus Denekamp

Deze groep vrijwilligers bestaande uit 7 enthousiaste dames die al bijna 10 jaar (volgend jaar maart vieren zij het jubileum) om de twee weken in het Kulturhus Denekamp een creatieve middag aanbieden voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. Het programma wat ze om de twee weken aanbieden voor de kinderen doen ze met een kleine bijdrage die gevraagd wordt voor aanschaf van materialen en om de kinderen ranja en wat lekkers te kunnen aanbieden tijden de activiteit. gezellig samen met andere kinderen creatief bezig te zijn. 

‘Groene vrijwilligers’ Landgoed Singraven

Op landgoed Singraven werkt een groep van ruim 50 enthousiaste vrijwilligers aan uiteenlopende taken, zoals onderhoud aan het park en arboretum, de bloemenverzorging en tuinonderhoud. Door hun inzet ligt Singraven er altijd piekfijn bij waardoor bezoekers het landgoed altijd in optima forma kunnen beleven. Hun inzet is dan ook onmisbaar.

Vrijwillige inloop Terra Nova

Nieuwe sociale contacten opdoen en wat vaker de deur uit? Dan biedt deze inloop in het MFA gebouw Terra Nova in Tilligte uitkomst. Men kan er iedere dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur op een ontspannen manier de dag besteden, leeftijdsgenoten ontmoeten en waar nodig lichte zorg en begeleiding krijgen. Ontstaan van de Inloop: Door het wegvallen van de inloopochtenden in Huize Franciscus te Ootmarsum en Gerardus Majella in Denekamp merkten de zorggroep Sint Maarten en de SWTD dat er een leegte ontstond tussen voorliggende voorzieningen in Dinkelland en de reguliere dagopvang. Vandaar dat ZSM, SWTD, en Terra Nova de handen in een hebben geslagen om deze activiteit op de zetten. Bijna alle deelnemers maken gebruik van het vervoersproject ANWB Automaatje. Het project is zo succesvol dat er uitbreiding komt op de donderdag 

Glazen Huis Ootmarsum

Uitgekozen omdat zij veel goede doelen steunen. Dit doen zij door een paar avonden per jaar een radio uitzending te maken waar mensen een aanvraag kunnen doen. Zij zijn geïnspireerd door het Glazen Huis van 3 FM. Dit jaar hebben de volgende doelen een bijdrage mogen ontvangen:

-          Heemhuis Poorten Frederik Ootmarsum
-          Stichting Leergeld
-          Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen
-          Tennisclub Ootmarsum
-          St. Klaverblad
-          Avondwandelvierdaagse Ootmarsum
-          Kinderkroon Lattrop
-          Stichting Engels 'tuin Ootmarsum
-          Koningsdag Ootmarsum