Algemeen

Uitreiking Beste Buur Bokaal in Losser
Winnaar werd op burendag in het zonnetje gezet

LOSSER - De winnaar van Beste Buur Bokaal is bekend. Eddy Smith uit Losser ging dit jaar met de titel ´Beste Buur´ op zak naar huis. Onlangs kreeg hij uit handen van burgemeester Cia Kroon de prijs overhandigd.

Uit de bijna 60 nominaties in drie gemeenten (Losser, Enschede en Haaksbergen) werd per gemeente een winnaar gekozen. Dit gebeurde door een jury met daarin een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersorganisatie en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis.

Bijzondere bokaal gemaakt door kunstenaar van Aveleijn

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal was dit jaar in ‘t Lossers Hoes in Losser. Heel mooi dat het dit jaar mogelijk was de uitreiking in fysieke vorm te organiseren. De winnaar kreeg een bijzondere bokaal, een beeld dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap, gemaakt door een kunstenaar van Aveleijn. Hopelijk krijgt deze een bijzonder plekje bij de winnaar thuis. Naast de bokaal kreeg de winnaar ook een waardebon. Hiermee kan hij een prijs bepalen die verbinding tussen mensen in zijn buurt stimuleert.

Omzien naar elkaar draagt bij aan fijn wonen

Bij de nominatie was vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient belangrijk. De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilige en fijne buurt. Juist in deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar. De winnaar van dit jaar snapt dat. Hij wordt omschreven als behulpzaam en sociaal en draagt daardoor zeker zijn steentje bij aan een fijne sfeer in de buurt.

Samenwerkende partijen organiseren Beste Buur Bokaal

De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Veertien Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via www.bestebuurbokaal.nl.