Algemeen

Totalpress is klaar voor de toekomst op de nieuwe stek

TUBBERGEN - Het nieuwe pand aan de Haarweg 5 in Tubbergen namen ze afgelopen januari al in gebruik. Maar na de opening vorige week gaan Milan Pol en Jop van den Berg er officieel aan de slag met hun bedrijf Totalpress. Totalpress is in basis gespecialiseerd in bedrijfs- en verenigingskleding en het bedrukken en borduren van kleding en promotiemateriaal zowel voor zakelijke, als particuliere klanten. De ruime locatie maakte het voor de eigenaren mogelijk om het assortiment uit te breiden. Zo kunnen sinds kort in de naastgelegen hal voertuigen worden voorzien van reclame en belettering.

Milan Pol en Jop van den Berg begonnen hun bedrijf in 2019, net voordat de coronapandemie uitbrak.  “Nadat de coronamaatregelen verdwenen, waren we dan ook benieuwd welke invloed dit had op Totalpress. Al snel werd duidelijk dat deze ontwikkelingen zeer positief uitpakten. Het is drukker dan ooit tevoren”, aldus Pol.

Van lokaal naar internationaal

“Tot voor kort waren we voornamelijk bezig met het bedrukken van mondkapjes en stickers. En bedrijfskleding, dat gaat altijd door”, vervolgt Milan Pol. “Ondanks de beperkingen hebben we Totalpress in twee jaar steeds meer bekendheid kunnen geven. Wat lokaal begon, werd regionaal, vervolgens nationaal en tegenwoordig zijn we zelfs internationaal actief. Een camping in Zweden hebben we bijvoorbeeld onlangs ‘aangekleed’ met bedrijfskleding.” Toch gebeurt het meeste volgens de mede-eigenaar online. “We zijn momenteel bezig met een nieuwe webshop zodat klanten alles online kunnen bestellen. Van spandoeken en stickers tot relatiegeschenken en bedrijfskleding.”

‘Poah, da’s mien merk’

Dankzij de ruimte die de nieuwe locatie biedt, kon het assortiment van Totalpress worden uitgebreid.

Zo is de naastgelegen hal, waarin voorheen Auto Totaal was gevestigd, de plek waar voertuigen worden voorzien van reclame en belettering. Op het gebied van bedrijfskleding zetten ze het Klant Management Systeem (KMS) op. Pol legt uit wat dit inhoudt. “Werknemers van aangesloten bedrijven kunnen in een ‘eigen omgeving’ en een persoonlijke inlogcode in de webshop bedrijfskleding bestellen. Dit gebeurt op basis van punten of een bepaald geldbedrag. Het is een bestaand systeem waarmee we werkgevers ontzorgen en waar zowel wij als onze klanten erg enthousiast over zijn.”

Nog een toevoeging is de zogeheten ‘Poah Shop’ in samenwerking met Creatie Studio en Nieuwe Oost.  “Poah werd een hit na het viraal gaan van een video op de sociale media”, legt Pol uit. “De slogans in het Twents, zoals: ‘Poah’, da’s mien merk, ‘Ik heb goed geboerd’, ‘Trots op de boer’ en ‘Gas erop’, werden in korte tijd immens populair. De Poah Shop, met uiteenlopende producten waarop de slogans staan, loopt dan ook als een trein. Met name door de stikstofcrisis nam het een enorme vlucht.” 

Nieuwste druktechnieken

Hetzelfde geldt voor de orders die sinds het verdwijnen van de coronaregels binnenstromen. “Carnavalskleding, kampioenshirts, festivalshirts; sinds activiteiten en evenementen weer plaatsvinden, zien we daarin een sterk stijgende lijn. Dat hadden we nog niet eerder zo meegemaakt.  En ook de spandoeken voor verjaardagen en jubilea gaan als warme broodjes over de toonbank. Soms lachen we ons suf om de hilarische teksten die we voorbij zien komen. Mensen zijn blij dat er weer feestjes kunnen worden gehouden”, heeft de ondernemer gemerkt. “Vanwege deze toenemende vraag naar bedrukte producten, investeerden we in een geweldige machine waarmee we de nieuwste druktechnieken kunnen toepassen. De overgang naar ons nieuwe bedrijfspand kwam op het juiste moment”, besluit Pol. “We zijn op onze plek hier en klaar voor de toekomst.”