Algemeen

Tilligte stoomt zich klaar voor de 34e editie van het Twents Oldtimer Festival
Vrijwilligers en sponsors zijn weer enthousiast voor 3-4 september

TILLIGTE - “Eindelijk zijn wij weer bezig met onze vrijwilligers én bestuursleden om de 34e editie van het Twents Oldtimer Festival in de steigers te zetten”, aldus een opgeluchte Oldtimerclub Tilligte voorziter Johan ter Horst. “De coronajaren hebben ons behoorlijk in de weg gezeten en gezien het al grote aantal vroege inschrijvingen leeft dit sentiment ook bij de deelnemers en marktmensen.” Gelukkig is het enthousiasme bij onze vrijwilligers en sponsors de afgelopen jaren niet minder geworden”, voegt penningmeester Wilfried Arends toe.

Traditioneel is het Oldtimer Festival in het eerste weekend van september, dit jaar zaterdag 3 en zondag 4 september. Aan de oostelijke rand van Tilligte hebben wederom landeigenaren ca. 50.000 m2 belangeloos beschikbaar gesteld.

De nog te oogsten rogge staat er al goed bij en deze wordt op zondag 4 september op oud-ambachtelijke wijze verwerkt, met paard en oude dorsmachine.

”Op de zaterdagmiddag 3 september beginnen wij om 14.00 uur met rondritten voor de oldtimers en daarna gezellig napraten onder het genot van een borrel. Die middag komt ook de USA-vintage motorenclub ‘Alemite’, voor een versnapering en om uit te rusten van hun jaarlijkse toerdag, deze keer door Dinkelland. Dat wordt wel een geluidsspektakel”, aldus secretaris Kirsten Frick. Er worden maar liefst 40 oude motoren van vóór 1966 verwacht. In de avond volgt een knalfeest, een ’Piraten Bal’ met livemuziek in de Vintage Tent.”

Op het grote terrein is op de zondag, de dag van de Grote Show, plaats voor de uitgestalde oldtimers, zoals: trekkers, vracht- en personenauto’s en tweewielers. Samen met de Vintage Tent, kinderspeelhoek en diversen marktkramen.  Aanmelden? Ga naar www.twentsoldtimerfestival.nl.

Tijdens beide dagen is er een groot televisiescherm waarop alles wat in Zandvoort gebeurt tijdens de Formule 1 live wordt gestreamd. “Leuk om met vrienden en kennissen in de Vintage Tent ongestoord te komen kijken”, aldus bestuurslid Erwin Loohuis. 

“Voor mij is het tevens mijn laatste editie als voorzitter, ik kan terugblikken op een leuke tijd, mijn opvolger kan verder met een goed bestuur en gemotiveerde groep vrijwilligers”, aldus Johan ter Horst.

Bestuurslid Liane Nijhuis voegt hieraan toe, “ons belangrijkste doel is om een leuke familiedag te creëren voor de bezoekers en dat de deelnemers met hun voertuigen plezier van en met elkaar hebben, toegang en parkeren is dit jaar gratis.”

“Voor de eigenaren van trekkers is het belangrijk dat die zij hun oldtimer trekker extra goed voor de dag te laten komen, misschien winnen ze wel de Concoursprijs”, kondigt bestuurslid Rob Henneveld aan. ”De Concoursjury bestaat uit doorgewinterde trekker-experts en er zijn leuke prijzen te winnen, dat wil je niet missen!”

“Wacht als deelnemer en marktkraamhouder niet te lang met inschrijven”, voegt Kirsten Frick toe. “Vol is vol.”