Algemeen

Thijs Wilps loopt met de racerunner op de Special Olympics

RIJSSEN – Thijs Wilps gaat op de racerunner de strijd aan op de 100 en 200 meter tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een openingsavond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Racerunner en speerwerper Thijs Wilps

Thijs Wilps (8) is zaterdagmorgen druk bezig met het rondjes lopen op de atletiekbaan in Rijssen, met behulp van zijn racerunner. Een racerunner is eigenlijk een grote loopfiets; Thijs zit op het zadel en rent over de baan. Thijs oefent alvast voor de Special Olympics in Hengelo. Hij heeft ook al geoefend in het stadion zelf, en dat ging goed.
Thijs vindt het best spannend om mee te doen aan echte wedstrijden. “We doen thuis oefenwedstrijdjes om de schuur, en dan nemen we de tijd op”, vertelt moeder Jolanda.

Thijs zit op school in Onderwijscentrum Het Roessingh in Enschede. Elke zaterdagmorgen is hij op de atletiekbaan. “Thijs is erg vooruitgegaan sinds hij hier komt”, vertelt Jolanda. “Hij traint alles, elke keer iets nieuws. En elke zaterdagmorgen is er iets waar hij heel goed in is. Toen hij hier voor het eerst kwam, kon hij alleen lopen met de rollator. Nu loopt hij alleen.”
Jolanda is er blij mee: “We hadden nooit gedacht dat we een sport zouden vinden waar hij terecht kon, en waar hij zo vooruit zou gaan. Hij gaat op de Special Olympics ook nog mini speerwerpen.”

Thijs is gek op medailles en hij wil er graag twee winnen. Straks in Hengelo gaat hij ervoor!


Only FriendsTwente
Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 20302631.
www.onlyfriendstwente.nl

Uw reactie