Algemeen

Tessa: “Hoop dat de bewoners het een mooi gebaar vinden”

Tessa Loovers steekt eenzame ouderen hart onder de riem

VRIEZENVEEN – Tessa Loovers, 21 jaar, heeft dit jaar door het coronavirus verschillende kaartenacties op touw gezet om zo eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Ook met Valentijnsdag heeft Tessa weer een kaartenactie georganiseerd.

“Afgelopen jaar heb ik naast mijn studie mogen werken als docent Nederlands op het Montessori College Twente in Hengelo. Hier loop ik nu mijn laatste stage als docent Nederlands. Met mijn stagebegeleidster Folkje Minnema besprak ik dat ik met kerst graag een kaartenactie met onze klassen wilde opzetten om zo eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Dat is toen helaas niet doorgegaan omdat de school weer dicht ging”, zegt Tessa.

Dubbel leerzaam’
Vervolgens kwam Folkje Minnema met een tip voor Tessa. “Toen zei mijn stagebegeleidster dat ik ook zoiets voor Valentijnsdag kon doen. Dat leek me een goed idee; vooral in deze coronaperiode is het naar mijn mening belangrijk om toch bijvoorbeeld ouderen te laten weten dat we aan ze denken. Hierbij worden de leerlingen ook gelijk meer betrokken bij de maatschappij waarin we leven: ook in deze gekke tijd. Dat is iets dat ik zelf erg belangrijk vind. Nu kon ik dit zelfs combineren met lesstof van Nederlands over schrijven; dubbel leerzaam!”

Gratis wenskaarten van ZorgSaam Twenterand
“De leerlingen volgen de lessen nu vanuit huis, dus ik moest wel even verzinnen hoe ik dit ging doen. Ik heb allereerst gratis wenskaarten mogen ophalen bij ZorgSaam Twenterand, waarvoor dank. Zo'n 50 leerlingen (mijn beide klassen: 1vwo en 1havo/vwo) hebben zelf een boodschap opgeschreven en hier een foto van gemaakt. Ik heb dit toen geprint en op de kaarten geplakt.”

TriviumMeulenbeltZorg
“Vervolgens heb ik de kaarten vrijdagochtend 11 februari naar TriviumMeulenbeltZorg de Weemelanden in Vriezenveen gebracht. Hier heb ik zelf ook even gewerkt als vakantiekracht, hierdoor voel ik me nog steeds wel verbonden met TMZ, omdat ik de bewoners van afdeling Peddemors van destijds (2019) ken.”

Mooi gebaar
De kaarten werden op zondag 14 februari (Valentijnsdag) verdeeld onder de bewoners. “Ik hoop dat de bewoners dit een mooi gebaar zullen vinden in deze soms toch wat eenzame tijd.”

Uw reactie