Algemeen

Terugblik op 650 jaar Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Het 650 jaar bestaan van Vriezenveen is in september 2019 groots gevierd met een feestweek van 13 tot en met 21 september. De stichting Vriezenveen 650 jaar, bestaande uit Rik Pape, Henk Stegeman, Jan Koppelman, Dick Eshuis, Jacqueline Fikkert en Jan Bladder blikt terug door de bevolking van Vjenne kennis te laten maken met tal van herinneringen die zijn weergegeven in een boek.

Dit boek bevat alle aspecten, activiteiten door tekst en foto’s die de revue hebben gepasseerd gedurende de feestweek, er staan persoonlijke columns in van de bestuursleden van de Stichting. Alle activiteiten worden vooral in foto’s weergeven, zoals de Opening van de feestweek, de straatversiering, ’t Vjenne Theater, de grootste Reunie, de Soul Food Brunch, Vjenne lacht, de Oldtimer optocht, de optreden van lokale artiest en een knalfeest met Douwe Bob kortom alles komt weer aan bod. De stichting heeft een greep gedaan uit de duizenden foto’s die in die week zijn gemaakt, ze hebben daarvoor via Social Media de hulp van de bevolking geroepen. Resultaat is een 250 pagina’s groot fotoboek geworden.

De kans is zeer groot dat men in het boek zichzelf terugziet als deelnemer aan één of meerdere activiteiten. Door het eerste exemplaar aan te bieden aan de pas aangetreden burgemeester Mr. J.C.F. Broekhuizen geeft de stichting aan dat een belangrijk boekwerk is ontstaan dat eigenlijk een document is ter herinnering, maar ook een verwijzing naar de toekomst voor alle inwoners van Vriezenveen.

Het boek is te koop voor € 19,95 bij diverse verkooppunten. Houd de social media van Stichting Vriezenveen 650 jaar in de gaten voor de verkoop van een exemplaar.

Naast het boekwerk wordt ook aan de gemeente Vriezenveen een exemplaar aangeboden van de prachtige foto die door Stefan Schipper is gemaakt van heel veel bekende Vriezenveners. Het doel hiervan is om de foto een permanente plek te geven in het Gemeentehuis van Twenterand.