Algemeen

Team Widerode scoort wisselbokaal tijdens feestavond Wierdense Kwis

WIERDEN – De organisatoren van de Wierdense Kwis hebben hun slogan 'Heel Wierden in de ban van de Kwis' eer aan gedaan. Want ook al was het aantal deelnemende teams met 36 wat aan de lage kant, er wordt wél over dit nieuwe evenement gepraat. Het ziet er dan ook naar uit dat bij een volgende editie de inschrijving snel vol zal lopen. De eer en de wisseltrofee van deze editie gaat naar Team Widerode, bestaande uit personeelsleden van de gelijknamige basisschool. Zij wisten met verve de Wierdense Kwis te doorstaan door veel opdrachten en kennisvragen netjes, soepel en kundig te beantwoorden. Deze leerkrachten zijn blijkbaar vakkundig en breed geschoold op alle fronten.

Zo'n twee weken terug werd er vanuit Zalencentrum Het Anker voor het eerst een fysieke Wierdense Kwis georganiseerd. Een nieuw initiatief in het dorp Wierden, waarbij kennis, creativiteit en lol gecombineerd wordt met strijd. Afgelopen vrijdagavond was de apotheose: de feestelijke bekendmaking van de uitslag en daarmee de bekroning van het winnende team.

In de feesttent op het Binnenhof, die er vanwege de bevrijdings- en oranjefeesten al staat, steeg de spanning met de minuut. Mirelle Schuurman en Jeroen Mensink spraken vanaf het podium de aanwezigen toe en lieten onder meer de meest opmerkelijke antwoorden de revue passeren. Ook een humoristische video en een royale foto-presentatie gaven een mooi beeld: spanning, stress maar ook veel gezelligheid waren bij alle teams de hoofdingrediënten van een geslaagde Wierdense Kwis-avond.

Aan het eind van de avond werd de top drie bekend gemaakt. De Bruninkjes eindigden op de derde plek, NNB werd tweede en Team Widerode pakte de eerste positie. De teamleden van de top drie kregen wat extra drankmunten van de organisatie en de wisselbokaal is de komende tijd te zien op de Widerode. Na deze officiële bekendmaking kregen alle teams hun Kwisboek met antwoordenlijst retour en werd er gauw gekeken wat er goed, maar vooral ook fout beantwoord was. Onder het genot van wat drankjes werd nagenoeg door iedereen dezelfde conclusie gedeeld: de Wierdense Kwis moet een vervolg krijgen.