Algemeen

SV Borne brengt prachtig eerbetoon aan de ongeneeslijk zieke Jurgen

BORNE – Supportersvereniging Borne bracht afgelopen zondag, samen met vrienden van Jurgen, een prachtig eerbetoon aan de ongeneeslijk zieke Jurgen. De 31-jarige Hengeloër is een fanatieke FC Twente-supporter en ging jarenlang met SV Borne naar thuis- en uitwedstrijden van FC Twente.

Jurgen kreeg 3,5 jaar geleden de diagnose leukemie, maar het gaat dusdanig slecht met hem dat hij nog slechts enkele weken te leven heeft. Jurgens’ zus deed een verzoek aan SV Borne om de FC Twente-sfeer nog één keer bij Jurgen in huis te brengen. 

Afgelopen zondag, voorafgaand aan de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse, kwamen zo’n honderd supporters naar Jurgens’ huis met prachtige spandoeken en vuurwerk. “Een dag om nooit meer te vergeten. Dit zorgt voor nóg meer saamhorigheid binnen de vereniging. FC Twente en wij zijn één grote familie”, zegt een woordvoerder van SV Borne.

Ook vanuit de selectie van FC Twente kwam een mooi eerbetoon aan de fanatieke supporter. FC Twente-aanvoerder Wout Brama sprak, voorafgaand aan het duel in de Gelredome, namens de spelersgroep een videoboodschap in voor Jurgen: “Heel veel sterkte de komende tijd. We willen je bedanken voor alle jaren dat je ons in de Grolsch Veste hebt gesteund. Tegen Vitesse gaan we nog één knallen, speciaal voor jou!”

“Helaas kan Jurgen niet meer mee, maar hij blijft voor altijd in onze gedachten. Wij wensen Jurgen, familie en vrienden heel veel sterkte de laatste paar weken. JURGEN, YNWA”, laat SV Borne weten via Facebook.