Algemeen

Succesvolle koopzondag in Borne: ‘Precies wat we voor ogen hadden’

Foto ter illustratie

BORNE – De winkeliers in Borne mogen vanaf woensdag 28 april weer klanten ontvangen, zonder dat ze een afspraak moeten maken. Om te zorgen dat iedereen veilig kan winkelen, kwam VisitBorne (voorheen BBO) met het idee om met ruime openingstijden te gaan werken. Op 2 mei, 16 mei en 30 mei zijn er daarom koopzondagen bij de winkels in Borne.

“Wij hebben dat vooral gedaan om de klanten de kans te geven om verspreid over de dag langs te komen en organiseren daarom ook niet te veel activiteiten om alles toch zo coronaproof mogelijk te houden”, legt Maroesja Swart uit.

Zo blij met een trouwe klant als jij
De koopzondagen staan in het teken van de trouwe klanten, daarom staan er ook een aantal bloemenmeisjes in het dorp en zij geven een giveaway aan de mensen in het dorp. “We hebben dan ook het thema: ‘Zo blij met een trouwe klant als jij’. Wij vinden het mooi om te zien dat heel veel klanten trouw zijn gebleven aan de lokale ondernemers. Dat is echt wel heel mooi om te zien in Borne.” 

Volgens Maroesja was de eerste koopzondag op 2 mei een succes, ondanks dat het niet superdruk was. “Het liep hartstikke mooi door. Het was precies wat we voor ogen hadden. Het was niet dat de klanten met de benen uithingen, want dat wilden we ook voorkomen. Dus al met al was het heel positief!” 

Leven in het dorp
Vanaf 28 april is ook de horeca weer gedeeltelijk open van 12.00 uur tot 18.00 uur. Ook dat was voor de lokale ondernemers echt een voordeel. “Als je door het dorp loopt, is het weer heel gezellig. Het is echt heel prettig voor iedereen, dat versterkt elkaar enorm”, stelt Maroesja.

Bornse Zomer
Tot slot wil de VisitBorne ook nog iets verklappen. “We zijn druk bezig met een fantastisch programma voor de zomer. We kunnen er nog niet te veel over zeggen, maar we willen vanaf midden juni groots uitpakken. Eén ding kan ik al wel zeggen: het wordt allemaal heel leuk en coronaproof, maar het gaat vooral voor gezelligheid in het dorp zorgen”, besluit Maroesja.