Algemeen

Stichting Skik ontvangt mooie cheque door bijzondere prestatie Frank Segerink

OLDENZAAL - Door mee te doen aan een 80 km lange hardloopwedstrijd in de bergen rondom Innsbruck heeft de Oldenzaler Frank Segerink de Stichting Skik in Twente een mooie cheque kunnen overhandigen van maar liefst € 1.650,00. 

Innsbruck Trial

Deze hardloopwedstrijd vindt plaats in de bergen rondom Innsbruck. Op smalle paden is een route uitgezet. Extra zwaar is dat de wedstrijd ’s avonds om 23.00 uur start. Met een lamp op het hoofd moeten de deelnemers hun pad vinden. Niet op geasfalteerde wegen maar alles in de natuur, smalle paden in de bergen maakte het extra zwaar. Frank Segerink heeft zich uitermate goed voorbereid. Maar liefst iedere dag heeft hij na zijn werkzaamheden bij Finzie (hypotheekbedrijf) getraind voor deze loodzware wedstrijd. Hij heeft mensen benaderd die hem wilden ondersteunen bij deze uitdaging. Uiteindelijk heeft hij € 1.650,00 bij elkaar gesponsord gekregen voor de stichting Skik in Twente. Het kantoor van Frank, waar hij de eigenaar van is, staat in Hengelo. In Nederland zijn maar liefst 42 vestigingen van Finzie. Het kantoor van Frank is het enige in Overijssel en de Achterhoek.

Stichting Skik in Twente

Stichting Skik in Twente wil geheel verzorgde vakanties bieden aan gezinnen met opgroeiende kinderen in Twente, waarvan tenminste één gezinslid permanent zorgbehoevend is aanbieden. Deze mantelzorgende gezinnen kunnen zonder (medische) begeleiding niet samen op vakantie. Skik in Twente wil in die behoefte voorzien, juist daar waar het gezinnen betreft die het aan financiële draagkracht ontbreekt. De stichting bestaat sinds 2014 en in de afgelopen jaren zijn maar liefst bijna 80 gezinnen op vakantie geweest.  De vakanties - die een midweek duren - vinden plaats bij ’t Keampke in De Lutte of bij Landal op de Hellendoornse Berg.

Beroep op bedrijfsleven

Om deze gezinnen op vakantie te kunnen laten gaan is de stichting op zoek naar inkomsten. De stichting ontvangt geen subsidie en is dus afhankelijk van donaties uit de hele samenleving. Een mooi voorbeeld is deze actie van Frank Segerink. Het bestuur wil graag een beroep doen op het bedrijfsleven om Stichting Skik als goed doel te kiezen voor bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstborrel of ander initiatieven. Meer informatie over Stichting Skik in Twente is te lezen op www.skiktwente.nl.

Uw reactie