Algemeen

Stichting Doarper presenteert 3e eigen biertje: ‘Doarper Dubbel’

DENEKAMP - Na de presentatie van de Denekampse biertjes Weizen en Blond  door de Stichting Doarper in juni van dit jaar komt deze Stichting nu ook met een derde biervariant, namelijk een ‘donker abdijbiertje’ onder de naam ‘Doarper Dubbel’. Aldus Martijn Blokhuis, bestuurslid van genoemde Stichting die in juni jl. de activiteiten van de Stichting Recumak heeft overgenomen. 

Deze Stichting Recreatieve en Culturele Manifestaties Knikbuurt werd in 1999 door de inmiddels al jaren geleden Bennie Wiefferink opgericht met het doel het openluchtspel ‘Hugo van de Denekamp’ in 2000 in De Knik op te voeren. Dat werd, zoals bekend, een enorm succes. Zo groot, dat ‘nazaten’ van Knikbuurtbewoners en van spelers van het openluchtspel besloten in 2027 ‘Hugo’ opnieuw te laten ‘opdraven’ en dan ter gelegenheid van het 750 -jarig bestaan van Denekamp. Om die hernieuwde opvoering van dit openluchtspektakel te kunnen bekostigen besloot  de Stichting Doarper te komen met een eigen Denekamps biermerk onder de naam van de Stichting en de verkoop daarvan te laten plaats vinden via de plaatselijke horeca en supers. Uit die opbrengst wordt een bepaald percentage gestort in de ‘kas’ voor de spelopvoering. De eerste twee biersoorten werden op grond van de uitslag van een onderzoek onder bierliefhebbers Blond en Weizen. De verkoop startte eind juni na de officiële aanbieding van de eerste flesjes aan de leden van de toen ‘overgenomen’ Stichting Recumak. Aan die hele gang van zaken werd in de DV ruim aandacht geschonken.

Eigen bierglas en stevige cadeauverpakking met nu drie ‘Doarper’ biersmaken

En dan nu de lancering van ‘Doarper Dubbel’. De in Rotterdam woonachtige, maar geboren Denekamper Martijn Blokhuis, een enthousiaste ‘hobby-brouwer’ in zijn huidige woonplaats, daarover: “Toen het nog hoogzomer was zijn we als ‘Doarper brouwers’ begonnen met het experimenteren en daar is uiteindelijk dit donkere abdijbiertje  het resultaat van. Een complex recept met o.a. zes verschillende soorten mout, maar met uiteindelijk de smaken volledig in balans. Tip: niet te koud drinken, ongeveer 8 graden, dan komt de smaak het best tot z’n recht!” 

Ook komt de Stichting nu met een eigen bierglas, de komende weken verkrijgbaar bij de Denekampse horeca-ondernemers en in de supers PLUS en JUMBO. Het glas maakt ook deel uit van een speciale, nieuwe cadeauverpakking met verder de drie biersoorten (zie foto).Martijn: “ Een leuk idee als sinterklaascadeau voor ‘grote mensen’  en eveneens lijkt me zo’n cadeauverpakking geschikt als decembergeschenk van bedrijven aan medewerkers en relaties!” Meer info: www.doarper.nl . En, nog vijf jaar te gaan tot en te sparen voor de heropvoering van Hugo van de Denekamp! Drink dus de komende jaren ‘Doarper’, maar wel met mate.

Tekst: PBJ/ foto ‘Stichting Doarper