Algemeen

Stichting AED Weerselo krijgt de allernieuwste AED aangeboden

WEERSELO -  Vorige week vrijdag mocht Gerrit Zwiers, voorzitter van de Stichting AED de allernieuwste AED in ontvangst nemen van Renzo Bolk, namens Bolk Assurantiën. Gerrit was zeer verheugd met deze nieuwe aanwinst. De AED werd dan ook hartelijk in ontvangst genomen.

Weerselo telt momenteel tweëntwintig AED’s, waarvan tien binnen de bebouwde kom en twaalf buiten de bebouwde kom. Renzo: “Het is zo belangrijk dat er op deze manier mensenlevens gered worden. Hier werken wij dan ook heel graag aan mee. We zijn blij dat we hiermee een steentje bij kunnen dragen”.

Gerrit: “We zijn heel erg dankbaar met weer een nieuwe AED. Ze zijn zo hard nodig, want zes minuten zijn zo om en als er geen AED in de buurt is dan kan het al te laat zijn en daarom zijn we Bolk Assurantiën zeer dankbaar voor deze prachtige AED.

Enige tijd geleden hebben we een actie gehouden voor de bewoners met de vraag om éénmalig of een jaarlijkse bijdrage van tien euro te betalen omdat de eerste AED’s aan vervanging toe zijn. Deze zijn al weer vijftien jaar in gebruik en dan wordt het tijd voor vernieuwing, maar ook aan het onderhoud van de AED’s zijn kosten verbonden. Dus we hopen dat deze actie positief uitpakt. Alles loopt via de stichting. Ik heb hier wel heel veel werk mee maar doe het met heel veel liefde en plezier”.

Geweldig dat er weer een AED beschikbaar is. Want elke minuut telt en het is zo belangrijk dat op elke plek in Weerselo waar dan ook een AED binnen handbereik is.

Ine Flinkers