Algemeen

Steenfabriek start cursus vrijwilliger

LOSSER - “Het is prima gegaan!” Zo bestempelt Anita Evering, voorzitter van steenfabriek de Werklust de bijeenkomst die afgelopen vrijdag voor nieuwe vrijwilligers werd georganiseerd. Na de oproep in onder andere deze krant heeft zich een aantal mensen gemeld om graag iets van vrijwilligerswerk te willen gaan doen.

Foto Willemjans - Eigen werk

“De cursus houdt in dat je rondleidingen kunt geven,” licht Anita toe, “en dat zal in ongeveer 4 bijeenkomsten gebeuren.” Het is natuurlijk belangrijk dat de nieuwe vrijwilligers alles weten over de historie van de Losserse steenfabriek. Zo wordt er bijvoorbeeld ook geleerd hoe je op de locomotief kunt rijden. Daarvoor is geen rijbewijs nodig, maar een machinist moet er wel mee overweg kunnen. 

De Werklust draait geheel op vrijwilligers, die diverse taken uitvoeren op dagen wanneer het hun uitkomt als dit ruim van te voren bekend is voor de planning. Voor de cursus die in februari start, kunnen zich nog mensen aanmelden. Dit kan door contact te zoeken met telefoonnummer 06-53543899 of te mailen naar dewerklust@outlook.com. Binnenlopen kan ook tot en met 31 oktober van dinsdag t/m zondag van 12.30 – 17.00 uur. Daarna maakt de Steenfabriek zich op voor de kerstexpositie die gehouden wordt van 14 december 2019 t/m 5 januari 2020. Mensen die het leuk vinden om hun bijzondere kerststal ter beschikking willen stellen, kunnen zich melden via de website: www.steenfabriekdewerklust.nl.