Algemeen

Start Open Eettafel in voormalige trouwzaal Havezate Tubbergen

TUBBERGEN - Senioren uit Tubbergen kunnen met ingang van 5 oktober a.s.  maandelijks terecht bij de Havezate in Tubbergen voor een gezellige laagdrempelige maaltijd met leeftijdsnoten. Deze zogeheten Open Eettafel is een gezamenlijk initiatief van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Zorggroep Sint Maarten.  De maaltijden worden verzorgd door Bistro Kampkuiper. 

Open Eettafels zijn een bekend fenomeen in Twente. In diverse plaatsen kunnen senioren terecht voor een gezellige gezamenlijke maaltijd.  “We zijn dan ook blij dat we kunnen melden dat we binnenkort ook in Tubbergen van start gaan”, vertelt Nicolet Plegt, sociaal werker senioren/mantelzorg van SWTD. Volgens haar draait de Open Eettafel om veel meer dan alleen eten. “Elkaar ontmoeten staat centraal. Tijdens de Open Eettafel kom je op een laagdrempelige manier in contact met nieuwe mensen en is de kans aanwezig dat je oude bekenden tegenkomt.”

‘De Eetkamer’

De Open Eettafels vinden maandelijks op de eerste woensdag van de maand plaats bij de Havezate aan de Eeshoflaan 21 in Tubbergen. Hiervoor is de voormalige trouwzaal van het monumentale pand omgetoverd tot een heus restaurant: ‘De Eetkamer’. De gezamenlijke maaltijd begint om 12.00 uur (inloop is vanaf 11.45 uur) en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De kosten voor een driegangenmenu bedragen € 10,00. Deelnemers kunnen dit ter plekke contant of per pin voldoen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich vóór vrijdag 30 september a.s. telefonisch of per e-mail aanmelden bij Nicolet Plegt: 0638275388 of n.plegt@swtd.nl