Algemeen

Sportschooleigenaar Tom Hallink: “Gaaf om het ultieme uit jezelf te halen”

DAARLERVEEN –  Na de eerste aflevering van 'Kamp Van Koningsbrugge' begint de Daarlerveener al te merken dat hij vaker herkend wordt. Over de afloop van de serie (afgelopen donderdag was de eerste aflevering van het tweede seizoen bij Avrotros te zien) mag hij nog niets vertellen.  

Hallink: “Als ik er nu naar kijk, is het net of ik er weer in zit. Het was zo verschrikkelijk intens. En wat uitgezonden wordt is wel representatief, maar het zijn fragmenten. In het echt was het veel en veel zwaarder. Mega intensief zowel fysiek als mentaal.” De sportieveling droomde er vroeger wel van commando te worden: “Het is heel belangrijk om Nederland veilig te maken, geweldig als je daaraan mee kunt werken”, maar koos toch voor de sport. Hij heeft nu een eigen sportschool Control Club op het Lageveld in Wierden.

Meedoen met 'Kamp Van Koningsbrugge' als een van de vijftien uitverkoren Nederlanders uit duizenden aanmeldingen was een droom die uitkwam. En ja, als hij nog een keer de kans zou krijgen zou hij zo weer meedoen! Maar echt commando worden, nee nu niet meer: “Ik heb nu een eigen bedrijf en een gezin.” Als eigenaar van een sportschool is hij gewend aan leiding nemen en leiding geven: “Dat zit ook in me. Ik reageer soms wel erg heftig.” Bij 'Kamp Van Koningsbrugge' gaf het nog wel eens irritaties met de leiding, zoals in de serie ook te zien was onder meer bij het opzetten van een tent. Hallink: “Ja, als je iets wilt doen, moet je het goed doen. Uiteindelijk hebben we buiten geslapen!” 

De omgeving van het Duitse Winterberg, waar het programma is opgenomen, was Hallink wel een beetje bekend. Hij vertelt dat hij er eerder wel eens gefietst heeft en op wintersport is geweest. “Maar dat is niet te vergelijken met wat ik er in de serie moest doen!”

Intussen is het avontuur al weer een tijdje achter de rug en richt Tom zich vol op zijn sportschool: “De buitenactiviteiten, het trainen, kan daar nog doorgaan. Binnen ligt het nu helaas stil. Ik wil mensen trainen om het beste uit zichzelf te halen fysiek en mentaal. Ik geloof in die methode en bij 'Kamp Van Koningsbrugge' heb ik ook zelf gemerkt hoe het werkt.”