Algemeen

Spelers en crew theaterstuk 'Nooit Vergeten' naar Memorymuseum

NIJVERDAL – 35 acteurs, actrices en crewleden van het theatergebeuren 'Nooit Vergeten...' zijn op bezoek geweest in het Memory Museum in Nijverdal. Het doel was verdieping en achtergrond ter voorbereiding op de theateruitvoeringen van 7 en 8 mei in het Openluchttheater.

Nooit Vergeten... is een theatervoorstelling geschreven door regisseur Sanne Kamst-Velthuis gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in Nijverdal tijdens de WOII.

Nooit Vergeten... vertelt onder meer het verhaal van het bombardement op Nijverdal en over de deportatie van kamp Twilhaar. En de achtergronden hierover kom je het beste aan de weet in het Memorymuseum zelf.

Regisseur Sanne Kamst-Velthuis ontving het aanbod voor dit bezoek van het museum en iedereen wilde mee met de rondleiding door het museum met een uitgebreide uitleg over de gebeurtenissen en de grotere verbanden erachter.

Voor de cast en crew van Nooit Vergeten... een uitgelezen kans om zich verder te verdiepen en kennis op te doen om hun spel meer diepgang te geven. Door het zien van de vele foto’s en de uitleg die erbij gegeven werd, kwamen de gebeurtenissen nog meer tot leven, iets wat een diepe indruk achter liet.

Het besef dat mensen elkaar moedwillig de vreselijkste dingen aan kunnen doen komt binnen en is in deze tijd relevanter dan ooit. “We spreken uit dat de gebeurtenissen van destijds nooit vergeten mogen worden, terwijl aan de andere kant van de wereld zich een soortgelijke, ellendige situatie afspeelt, en dit is iets wat we zeker meenemen in ons spel. We hopen dat we onze toeschouwers hier iets van mee kunnen geven; een moment van bezinning en dat we het mèt elkaar in plaats van tegen elkaar moeten doen op deze aarde.”

Nooit Vergeten speelt op 7 en 8 mei in het openlucht theater in Nijverdal en kaarten zijn te verkrijgen via ZINiN theater in Nijverdal.