Algemeen

Speciale kerkdienst PGN in een weiland

NIJVERDAL – Zondag 20 september was het startzondag bij de Protestantse Gemeente Nijverdal. Deze zondag markeert het begin van het winterseizoen. Maar aan winter dacht niemand in de stralend, warme najaarszon.

Voor kinderen en jongeren waren er aparte activiteiten met een kindershow in De Regenboog door een buikspreker en goochelaar en tieners konden bij de Wilgenweard kiezen uit mountainbiken, kanovaren of suppen.

De oudere gemeenteleden werden verwacht in een weiland aan de Hexelerweg voor een dienst in de open lucht. Ze moesten wel zelf hun eigen stoeltje meenemen. Dominee Hans van Dalen en dominee Wil Kaljouw leidden de dienst. Er werd vooral veel gezongen. De gemeenteleden konden eindelijk in het vrije veld hun stem gebruiken. “Hoewel dat nog wel een beetje beschroomd ging”, merkt Wil Kaljouw op. Hij is blij dat er zoveel mensen gekomen waren. Meer dan honderd! Er waren honderd liturgieën en daar moesten mensen samen mee doen. “Ook mensen die in verband met corona nog niet naar een kerkgebouw durven, waren nu wel aanwezig.”
De dienst zelf omschrijft hij als prachtig en blij.”Alles werkte mee. Mooie muziek van André Bijleveld. Mooie plek en schitterend weer. Een cadeautje van boven.”

De preek van dominee Van Dalen handelde over zaken van waarde; onverwachte dingen, de schat in de akker en de parel. Ook het geloof is een schat van waarde waaraan je steeds moet blijven werken. De bezoekers bleven nog lang napraten met een kopje koffie of thee.