Algemeen

Spannende voorleeskampioenschappen op de Zevenster
Charlotte Kolbrink voorleeskampioen de Veldkamp

DENEKAMP - Alles op basisschool de Zevenster stond op donderdag 25 november jl. in het teken van voorlezen. De finale van de voorleeskampioenschappen werd in de gymzaal gehouden. De presentatie was in handen van twee meiden uit groep 8, dit deden ze uitstekend. In afgelopen weken waren in de groepen voorrondes gehouden. De winnaars van groep 5 en 6, Lou en Noortje, mochten plaatsnemen in de jury. Aan de finale deden twee leerlingen van groep 7 en drie leerlingen van groep 8 mee. 

Juryleden Meester Bert (oud-leerkracht van de Zevenster), Herman Snoeijink en juf Petra konden veel positieve commentaren geven. Ze vonden het erg moeilijk om een schoolkampioen te kiezen. Er werd namelijk goed voorgelezen door iedereen. Er werden spannende stukken gelezen met stemmetjes, intonatie en ook het tempo van het voorlezen was perfect. Na kort overleg tussen alle juryleden kwam Siem Nijhuis als kampioen uit de bus! Hij gaat de Zevenster vertegenwoordigen op de regionale voorleeskampioenschappen. Zet ‘m op Siem.

Foto: De voorleeskampioenen (met Sammie de voorleeskampioen uit groep 4) én de jury.

 

De Veldkamp

Sinds de kinderboekenweek wordt het lezen van boeken nog eens extra gepromoot op de Veldkamp. Ieder kind van groep 7 en 8 heeft een boekpromotie gehouden middels een presentatie van hun boekendoos. Tevens werden er in beide klassen een voorronde van de nationale voorleeswedstrijd gehouden. De vier finalisten, Doutze Fox, Evi Kienhuis, Imke Dingeldein en Charlotte Kolbrink gingen uiteindelijk de strijd met elkaar aan in de schoolfinale. 

In de hal mochten ze op het grote podium voorlezen aan alle kinderen van groep 6, 7 en 8. Er was naast een volwassen jury, bestaande uit juf Helga en meneer Walter ook een echte kinderjury. Deze kinderjury kon al heel goed aangeven hoe de meiden hadden voorgelezen. Ze waren alle vier aan elkaar gewaagd. De jury had het dan ook best moeilijk tijdens het overleg. Ondertussen werden de kinderen vermaakt met een dansoptreden en goocheltruc. Na deze optredens was het moment daar. Juf Helga maakte de winnares bekend. Allereerst werden alle finalisten in het zonnetje gezet en kregen een groot compliment. Charlotte Kolbrink uit groep 7 heeft de voorleeswedstrijd van de Veldkamp gewonnen. Ze las voor uit het boek Superjuffie. Charlotte zal in januari de Veldkamp vertegenwoordigen bij de gemeentelijke voorleeswedstrijd in het Kulturhus. De Veldkamp wenst Charlotte langs deze weg heel veel succes.