Algemeen

Spannend handbal- en voetbaltoernooi basisscholen!

BORNE - Woensdag 21 september was het ’s morgens vroeg al heel druk op de voetbalvelden van BVV Borne, BZSV en NEO. De groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Borne, Hertme en Zenderen gingen weer de strijd met elkaar aan tijdens het jaarlijkse handbal- en voetbaltoernooi. Het mooie, zonnige weer werkte goed mee aan de fanatieke strijd tussen de 68 (!) deelnemende teams.

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

Handbaltoernooi

Het handbaltoernooi werd gehouden op het veld van BVV Borne voor de groepen 7 van de basisscholen waarbij de wedstrijden werden gespeeld tussen teams van zes tegen zes. Er werd gestreden in diverse categorieën tussen teams met alleen meisjes of alleen jongens of gemengd. Bij de categorie meisjes was één poule met teams en bij de jongens ook. De nummers één en twee in de poule streden om de titel van winnend team. Bij de categorie gemengd waren veel meer teams ingeschreven en deze waren ingedeeld in vier poules. De winnaars in deze poules streden via finalewedstrijden totdat uiteindelijk het winnende team over bleef.

De winnende teams bij de meisjes: Beekpark, bij de jongens: De Vonder 2 en bij gemengd: De Wheele 1. Deze teams hebben zich gekwalificeerd voor de regiofinales in april/mei 2023 en kunnen hier aan meedoen. Ook werden prijzen voor fair play uitgereikt, deze prijs was voor het gemengde team van Oldhof 1.

Voetbaltoernooi

Op de velden van BZSV en NEO werd tegelijkertijd het voetbaltoernooi gehouden voor de groepen 8 van de Bornse scholen. Hierbij werd gestreden tussen teams van acht tegen acht voor winst. Daarbij was ook een indeling gemaakt in categorieën, namelijk jongens A en B, meisjes en gemengd. Deze streden ook voor de uiteindelijke titel van het winnende team in één van de genoemde categorieën.

De winnende teams: bij de jongens A: De Vonder 1, jongens B: Jan Ligthart 1, bij de meisjes: De Vonder 2 en bij gemengd: Oldhof 1. Deze winnende teams hebben zich ook gekwalificeerd voor de eerder genoemde regiofinales. Bij de voetbal was de prijs voor fair play voor Flora 1 (jongens A).

Organisatie van het toernooi

De organisatie van dit goed verlopen toernooi was in handen van Borne Sport (onderdeel van de afdeling Sportzaken van de gemeente Borne) in samenwerking met de voetbalverenigingen BVV Borne, RKSV NEO en BZSV Blauwwitters én de handbalvereniging Borhave. Leerlingen van het Montessori College Hengelo werden ingezet als scheidsrechters. De teams werden begeleid door één of meerdere ouders en/of grootouders en/of onderwijzers. De teams werden ook enthousiast aangemoedigd door het aanwezige publiek langs de lijn. De organisatie kan terugkijken op een zeer goed verlopen handbal- en voetbaltoernooi 2022 waaraan circa zeshonderd scholieren met veel strijd en plezier aan meededen.

Voor meer informatie over het toernooi kijk op de Facebookpagina van Borne Sport.