Algemeen

Snijders Electronics breidt uit met Marskramer winkel en diervoeders

TUBBERGEN - Wie van shoppen houdt, kan binnenkort z’n hart ophalen in de winkel van Snijders Electronics. Eigenaar Patrick Snijders heeft zijn zaak namelijk niet alleen uitgebreid, zaterdag 2 oktober a.s. opent hij er ook de deuren van een inpandige Marskramer winkel waar zijn partner Amber Weerink de scepter zwaait. Bovendien begint de ondernemer vanaf begin volgend jaar met de verkoop van diervoeders en dierenspeeltjes, eveneens in hetzelfde pand. 

Plannen om de elektronicawinkel uit te breiden waren er al een tijdje. Omdat Patrick Snijders steeds vaker vraag kreeg naar huishoudelijke artikelen, besloot hij deze te gaan verkopen vanuit een tweede winkel. Drie weken geleden nam hij de beslissing om er een Marskramer winkel van te maken.

Elke winkel een eigen kleur en ingang

Ondertussen was de verbouwing van het pand aan de Eendracht in Tubbergen al volop gaande. Een behoorlijke klus die de ondernemer naar eigen zeggen enigszins onderschatte. “Waar we eerst een deel van de ruimte erbij wilden huren, kwamen we met de verhuurder overheen om het hele pand te huren”, informeert Patrick Snijders. “Voorheen waren daar onder meer de GGD en het consultatiebureau gevestigd. De ruimte bestond uit allemaal kleine hokjes. Verbouwen deden we zelf. We hebben meer dan 40 muren verwijderd. Snijders Electronics beslaat nu ook een groter winkeloppervlak. Elke winkel heeft een eigen ingang. Maar omdat het binnen één grote ruimte is, gebruiken we voor iedere tak een andere kleur. Zo is Snijders Electronics rood, Marskramer groen, de speelgoedafdeling geel en wordt Snijders diervoeders paars. Laatstgenoemde gaat niet tegelijk open met Marskramer maar begin 2022.” 

Marskramer in een nieuw jasje

Ondanks dat de nieuwe Marskramer vestiging grotendeels de algemene formule volgt, is er ook ruimte voor eigen inbreng. “De winkels voorzagen we van neon verlichting”,  noemt Snijders een voorbeeld. “Toen een afgevaardigde van Marskramer een kijkje kwam nemen bij ons, was hij positief verrast. Nu wordt overwogen om de verlichting landelijk door te voeren in alle filialen.” Momenteel wordt de winkel ingericht. Pannen, woningdecoratie en huishoudelijke artikelen vullen er gestaag de stellingen. Amber Weerink wordt het gezicht van Marskramer Tubbergen. “Geregeld komen mensen even kijken naar de vorderingen”, vertelt ze. “De reacties zijn ontzettend leuk. ‘We hebben de winkel gemist in Tubbergen’, hoor ik vaak.” 

Feestelijke opening

In september 2015 ging Snijders van start met zijn elektronicazaak. Zijn jarenlange ervaring als verkoper kwam hem hierbij goed van pas. “Ik begon positief en zag wel hoe het zou lopen”, blikt hij terug. “Dat pakte goed uit. Vanuit diezelfde insteek gaan we nu met dit concept verder. Ook hier heb ik alle vertrouwen in.”

Zaterdag 2 oktober is er een feestelijke opening. Beide winkels houden deze dag speciale acties.