Algemeen

Smaak Interieurstudio heeft de deur weer op een kier staan
Winkelen op afspraak eerste verruiming

OLDENZAAL - Na volledige sluiting als gevolg van de lockdown is er voor de niet-essentiële winkels weer de mogelijkheid om mondjesmaat klanten te ontvangen: winkelen op afspraak. We bezochten (op afspraak!) Kitty Pikkemaat van Smaak Interieurstudio aan de Bisschopsstraat 17, waar ze haar winkel en interieurstudio heeft.

Kitty is al jaren actief als interieurontwerper en had haar studio aan huis. Kitty: “Naarmate mijn bedrijf groeide werd het lastiger om vanuit huis te werken. Toen ben ik naar een ruimte gaan zoeken met de mogelijkheid om ook een winkel te vestigen. Ik wilde het professioneler opzetten.”
In de winkel zijn accessoires en kleinmeubelen te vinden, in de webshop is meer aanbod. Kitty: “Ik richt me vooral op het midden- en hogere segment in de markt en probeer een onderscheidende collectie aan te bieden. Ik kies voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo ben de enige binnen Oldenzaal met kwalitatief hoogwaardige merken van HK-living, Ferm Living en stukken van verschillende designers. Wij werken met Vesting als leverancier van duurzaam geproduceerde verf. Een deel van hun opbrengst gaat naar waterprojecten wereldwijd, dat vind ik ook belangrijk!”
Kitty begon haar winkel in november vorig jaar. Ze hoopte dat de corona-narigheid wel op zijn eind was, maar we zaten net aan het begin van de tweede golf. Kitty: “Het is een lastige tijd geweest. Click and collect en thuisbezorging was mogelijk, maar is slechts een fractie van je normale omzet. Soms stond ik een klant telefonisch te woord terwijl die voor mij etalage stond, dus met een ruit ertussen, dat is een rare ervaring!”
Ondanks de sluiting van de winkel kon Kitty wel haar projectadvies en interieurontwerp blijven doen. Kitty: “Anders was het voor mij ècht moeilijk geworden.” En Kitty had al jaren een webshop en dat is in de lockdown goed van pas gekomen. Kitty: “Toch mis je de persoonlijk contacten met de klant. En de ervaring leert dat als een klant voor een accessoire in de winkel komt, er soms een grotere vraag over het interieur achter zit. Soms wordt het een geheel nieuwe kamer.”
Nu mag er weer gelukkig iets meer. Kitty: “Ik ben blij dat ik in ieder geval op afspraak weer klanten mag binnenlaten. Klanten waarderen dat ook. Ik merk alleen dat sommige mensen een drempel ervaren omdat ze zich verplicht voelen iets te kopen, maar zo zie ik dat niet. Als je alleen met een goed idee naar huis gaat ben ik ook tevreden!”
De klanten van Smaak Interieur zijn zowel bedrijfsmatige als particuliere. Kitty is gespecialiseerd in interieurontwerp. Kitty: “Daarbij gaat het dan om vloeren, afstemming van kleuren, lichtplan, stoffering en meubilair tot aan een compleet interieurconcept. Mijn rol begint vaak al in het overleg met de architect. Zij geven de ruimte vorm, maar ik zorg voor de sfeer en uitstraling. Ik verdiep me in de gebruikers, wat is hun lifestyle, wat zijn hun hobby’s? De presentatie van het ontwerp vraagt ook veel zorg. Denk aan moodboard, maar ik toon ook de aangeklede ruimtes in 3D. Je kunt zelfs virtueel door de ruimtes bewegen.”
Een positieve kant van corona ziet Kitty ook nog: “Je merkt dat mensen vaker een wandeling maken door de stad en dat ze bij mijn winkel even stilstaan en naar binnen kijken. Ik kan het zien aan de vingerafdrukken op de etalageruit, haha.”
Voor meer informatie over Smaak     Interieurstudio volg Kitty op Instagram, Facebook of kijk op de website www.smaakinterieur.nl