Algemeen

Sloop panden Modehuys Ter Morsche gestart: nieuwbouw binnen jaar klaar

Aan de achterzijde van het winkelpand zijn de sloopwerkzaamheden in volle gang.

WIERDEN – Het oude winkelpand van Modehuys Ter Morsche in Wierden wordt voor een deel gesloopt, zodat ruimte ontstaan voor herontwikkeling. Medewerkers van loon- en grondbedrijf Ten Cate zijn vorige week gestart met het bouwrijp maken van het terrein, dat ingeklemd ligt tussen de Nijverdalsestraat en de Bongerd. Een oudste gedeelte van de voormalige winkel en woning blijft behouden. De later aangebouwde ruimte aan de linkerzijde wordt met de grond gelijk gemaakt, zodat ruimte ontstaat voor nieuwbouw.

De sloopwerkzaamheden moeten voor de zomervakantie gereed zijn, waarna aansluitend met de opbouw worden begonnen. Bij de bouw zijn Nieuwenhuis meer dan een makelaar, Bouwgroep Wierden en Baltes Makelaars betrokken. Als eerste worden de winkelunits en bovenliggende appartementen aan de zijde van de Nijverdalsestraat aangepakt, later verrijzen achterop het terrein nog twee levensloopbestendige woningen. “Zo realiseren we een situatie waarbij het dorp zo min mogelijk hinder heeft en zij weer zo vlot mogelijk van een mooie nieuwe aanwinst kunnen profiteren. Als deze in ruwbouw klaar is, start het werk voor de woningen aan de achterzijde”, licht makelaar Sanne Nieuwenhuis de plannen toe.

Aan de voorzijde komen drie winkelunits, met daarboven twee royale appartementen. De nieuwbouw wordt in eenzelfde stijl opgetrokken als het oude pand. Daarmee blijft de sfeer in de Nijverdalse straat dankzij die oude winkelpui behouden, evenals de historie van deze modewinkel. Het woonwinkelpand is 46 jaar lang in handen van de familie Huijs geweest. “We hebben er altijd met veel plezier en liefde gewoond en gewerkt”, laat Henrieke Vellheuer-Huijs weten. Zij was de laatste jaren het gezicht van de modewinkel. “Modehuys Ter Morsche heeft 67 jaar in Wierden bestaan, waarvan 44 jaar aan de Nijverdalsestraat 28-30.” Tot 2019 was de modezaak op dat adres gevestigd.

 Naar verwachting is de complete bouw binnen één jaar gereed. De huizen en appartementen zijn allemaal verkocht. “Aan de invulling van de winkelunits wordt al druk gewerkt en er zijn al opties verleend. Uiteraard staan we open voor een gesprek met geïnteresseerden voor een winkelunit. Dit betreffen koopovereenkomsten”, aldus Nieuwenhuis.