Algemeen

Slingerbeurs levert 233 maatschappelijke matches op

ALMELO – De negende editie van de Slingerbeurs in het ROC van Twente heeft vrijdag 233 matches opgeleverd tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De matches vertegenwoordigen samen een waarde van 87.444 euro of 2.572 uur. “We kijken terug op een zeer succesvolle Slingerbeurs”, zegt Juliette Vrijhoeven, projectleider van De Slinger.

Voordat de Slingerbeurs officieel werd geopend door junior burgemeester Laura van Leeuwen werd er al gekeken of er matches konden worden gemaakt. Martine van Lowik Bouw: “We willen graag wat teruggeven aan de Almelose bevolking. Maar we hebben een bepaald budget voor vandaag. Dan moeten er keuzes gemaakt worden. En als dat dan met kinderen te maken heeft, dan gaat me dat als moeder na aan het hart liggen.” Binnen een korte tijd stond dan ook het bordje ‘uitverkocht’ op de tafel. 

Jonge moeder Mandy laat zich verwennen door een van de kapsters in opleiding van het ROC. Via Avedan zijn vier jonge moeders geselecteerd om deze dag gratis naar de kapper te gaan. “Ik ben al een jaar niet naar de kapper geweest”, geeft Mandy aan. “Financieel lukt dat niet. Vorige week is mijn dochter wel geweest. Je kind gaat dan toch voor.” Maar ze geniet volop van haar nieuwe coupe. De dode punten zijn verdwenen en met mooi gestyled haar gaat ze weer naar huis. “Dit voelt zo heerlijk!”

Anneke Lowik is als vrijwilligster op pad voor het Ontmoetingsplein 55+. Ze legt aan Bianca Potgieter van TMZ Het Meulenbelt graag uit waar het project voor staat: “Elk eerste woensdag van de maand komen de ouderen bij elkaar. We proberen mensen te matchen die dezelfde interesses hebben. Ze gaan uit eten, fietsen of spelen jeu de boules. Het zijn inmiddels hechte groepen.” Voor enkele senioren wil ze graag een avond uit regelen, wat TMZ te bieden heeft. “‘Nou, dan doen we dat”, antwoord Bianca. “We hebben een zo’n avond te vergeven.”

Gert Mensink van Inloop aan de Aa staat in de rij om zijn twee formulieren met matches in te leveren. “Ik heb een workshop foamklei geregeld en enkele potten verf. Altijd handig!” Bang om te vragen is hij zeker niet, en hij ziet het ook niet als bedelen. “Je weet dat een ander iets aan te bieden heeft. Daarom zijn zij er ook. Alleen vraag en aanbod sluiten niet altijd helemaal op elkaar aan.” Door dan met elkaar in gesprek te gaan, kan er soms toch een match ontstaan. “De bank wil graag meedenken in de veiligheid van onze cliënten. Je voelt de verantwoordelijkheid voor degene die zelfstandig willen blijven wonen. De bank gaat voor ons een informatieavond voor mantelzorgers verzorgen, waar de mantelzorgers op kunnen letten bij langer en veilig zelfstandig wonen.” 

De winnende match van deze dag is die tussen de Groene Taxi en de Stichting Zomerschool. Beiden ontvingen een mooie schaal van Artdesch en de winnende stichting ontving ook nog een extra cheque van € 250.

De Slingerbeurs is een jaarlijks terugkerend event in Almelo waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden. In een tijdsbestek van twee uur worden (hulp)vragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Bij deze matches wordt mankracht, materialen en kennis aangeboden.