Algemeen

Sinterklaas is toch aangekomen

ALMELO - Net als vorig jaar geen menigte bij de haven bij het gerechtsgebouw om Sinterklaas te verwelkomen. Maar in plaats van voor de buis konden de kinderen de Goedheiligman wel in het echt zien in het centrum van Almelo. Sint maakte met zijn pieten in een koets een rondrit door de binnenstad.

Vorig jaar kwam de Sint nog op een geheime plaats aan en konden de kinderen via het TV Kanaal van Aavisie de inkomst volgen. Dit jaar geen gedoe met QR-codes om een plekje bij de haven te bemachtigen. Maar ook geen intocht met de boten, geen warm onthaal op de Koornmarkt. Vanwege het groeiend aantal coronabesmettingen werd de oplossing gevonden door Sint rond te rijden met de koets door de binnenstad. De koets is beschikbaar gesteld door de Gravenruiters.

Omringd door roetveegpieten en de nodige muziek van een grote pietenband werd de grote kindervriend warm onthaald door blije gezichten en veel verklede kinderen. Uit voorzorg was de route van tevoren geheim gehouden, om zo de drukte binnen de perken te houden. Desondanks leek half Almelo naar de binnenstad te zijn gekomen om een glimp van de Goedheiligman op te vangen en hem welkom te heten. Door het toegestroomde publiek was er geen ruimte om handen te schudden of stil te staan. Geen probleem voor de kinderen, die veel te druk bezig waren met het lekkers dat ze van de pieten kregen. Na een rondje per koets door de binnenstad zette Sint koers naar het sinterklaashuis waar burgemeester Gerritsen de grote sleutel van de stad overhandigen aan hem.

Na het vullen van de schoenen moeten Sint en zijn Pieten natuurlijk een lekker warm onderkomen hebben om te eten, te werken en te slapen. Almelo Events heeft ook dit jaar het Sinterklaashuis voor de Sint en zijn knechten verzorgd. Tot en met 5 december zijn de Pieten erg druk met het rondbrengen van cadeautjes in de schoenen van de kinderen en vanaf begin december met het bezorgen van de cadeautjes van de verlanglijstjes, die de kinderen aan hem gestuurd hebben. Maar toch maken ze graag tijd vrij voor deze kinderen. Op zaterdag 20 en 27 november en zaterdag 4 december is het sinterklaashuis aan de Grotestraat 65 geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op zondag 28 november kan er van 13.00 tot 16.00 uur een bezoek worden gebracht aan de Sint.