Algemeen

‘Silver Master’ Arie Kwast wint ‘Bronze Award’ Nederlandse beroepsfotografen

DENEKAMP - Beroepsfotograaf Arie Kwast (64) uit Denekamp heeft vorige week de ‘Bronze Award’ uitgereikt gekregen tijdens een bijeenkomst  in Rotterdam van het  Masters Photographer Netwerk (MPN). Deze onderscheiding kreeg hij, omdat hij met door hem ingezonden foto de derde prijs heeft gewonnen tijdens de door de MPN georganiseerde fotowedstrijd voor de beroepsfotografen. Het thema van de dit jaar gehouden wedstrijd voor de bijna zeventig leden van het MPN was ‘Mindf*uck’. Mindfuck is een combinatie van verschillende thema’s binnen het illusionisme en ‘visuele illusie’ is één van de thema’s. Via de t.v. is Victor Mids met dit ‘Mindf*ck’ inmiddels  een nationale beroemdheid geworden. Arie (zie bijgeplaatste foto): “ Wat je in eerste instantie denkt te zien blijkt bij nadere beschouwing toch wat anders te zijn. Er is sprake van een soort ‘geestelijke dwaling’, visuele iullusie. Op mijn foto is het niet een man met een lange baard, zoals je spontaan meteen denkt te zien, maar het is een mannelijke persoon met vlak voor hem een dame!” 

’Silver Master’ beroepsfotografie

Voor Arie Kwast is deze Bronze Award een onderscheiding om terecht trots op te zijn, want ze is wel uitgereikt binnen de kring van de beste vaderlandse beroepsfotografen, verenigd in het MPN.

Op de foto naast hem de Spaanse juryvoorzitter van de wedstrijd Janusz Szpakowski die hem de award uitreikte. Het is echter niet de eerste onderscheiding die Arie ten deel is gevallen, want in 2003 kreeg hij al de titel van ‘Silver Master’. Hij zit nu 35 jaar ‘in het vak’ en werkt vanuit zijn fraaie studio in een voormalige boerderij aan wat nu de Voltaweg heet. Zijn specialisaties zijn huwelijksreportages, portretfotografie en bedrijfsfotografie.  “Het lidmaatschap van de MPN is voor ons als beroepsfotografen zeer waardevol. Het is een netwerk van Nederlandse fotoprofessionals met regionale bijeenkomsten, workshops, seminars, congressen en de deelname aan jaarlijkse nationale en internationale kwalificatiewedstrijden.

We inspireren, informeren en stimuleren elkaar, waardoor je ‘up-to-date’ blijft en je elkaar steeds op het hoogste niveau van fotografie houdt. Je profileert je daarmee ook als nationaal erkend beroepsfotograaf. Ik ben in dat verband dus ‘bevorderd tot Silver Master’, maar ondanks m’n bijna pensioengerechtigde leeftijd blijf ik me met hart en ziel wijden aan de fotografie en ik blijf me inzetten voor de titel van ‘Gold Master,” aldus ‘zilveren’ Arie Kwast in entourage van zijn zeer smaakvol ingerichte fotostudio, schuilgaand achter industriële panden op het Industriepark  Sombeek.

 

Tekst: PBJ

Uw reactie