Algemeen

Shinen in de carwash

LOSSER - Om welke reden dan ook is het een typisch mannenklusje om de auto te wassen. De zaterdag is vaak het uitgelezen moment om dan met hun bolide richting de wasstraat te rijden. Op dit gegeven speelden de dames van de waterpoloclub Losser in 2019 handig in. Het succes van vorig jaar was de aanleiding voor het vervolg afgelopen zaterdag.

De 25 tellende groep dames stond gewapend met sponzen, doeken en tuinslangen op de parkeerplaats bij zwembad Brilmansdennen de hordes vieze auto’s stond op te wachten. En dat de actie goed aansloeg, bleek wel uit de enorme rij wachtende auto’s: Tesla’s, een Jaguar, een grote vieze Dodge die rechtstreeks uit de zandbergen kwam rijden en zelf een camper kwamen voorbij. Vakkundig werd een heuse wasstraat na gebootst te beginnen met het afspoelen, het reinigen van de velgen, een shampoo beurt, naspoelen en het drogen. Voor ieder onderdeel was een apart station ingericht met vrolijk dansende, zingende en wassende dames. “Een groot succes,” noemde woordvoerder Cindy Marsman het, “En een actie die heel goed bij ons past als club en bij de dames. We waren goed ingespeeld op elkaar, zeker na de ervaring van vorig jaar. Ieder had zo zijn eigen taakje. En iedereen was heel erg gemotiveerd. Dit smaakt naar meer.”

Aan het einde van de dag stond de teller op 107 blinkend schone auto’s, 19 meer dan vorig jaar. “Oh, nee, voertuigen,” verbetert Cindy zichzelf, “Er waren namelijk ook een scooter en een scootmobiel bij!” Ruim € 900 werd bij elkaar gewassen. Een bedrag dat voornamelijk in de renovatie van het clubgebouw worden gestoken. Deels is de club er al mee bezig. “De pui achter is vernieuwd en er wordt een nieuw terras aangelegd. Daarmee helpen de mannen fanatiek. Wij dames doen dan andere dingen, zoals het auto wassen. Samen moeten we het doen.”