Algemeen

Senioren kunnen eindelijk weer samen spelen bij Play en Hap

ALMELO – Kon de jeugd een maand geleden al weer beginnen met sporten buiten, de senioren van Play en Hap bij PH Almelo mochten vorige week eindelijk ook weer beginnen. Er werd op gepaste afstand een Amerikaanse picknick gehouden. “Zeg dat wel, eindelijk weer elkaar zien na al die weken thuis. Zo mooi. Iedereen was zo blij”, zegt vrijwilligster Marianne Smits.

De senioren van Play en Hap zien en spreken elkaar na weken thuis weer op he veld van PH Almelo.

Na de zomervakantie, vorig jaar, startte Monique Schuchart van Beweeg & Zo het gamenastieken voor senioren bij PH Almelo. Voor grote schermen worden uitdagende spellen gespeeld zoals tennis, bowlen, skiën, 20.000 lekken dichten en nog veel meer leuke uitdagende games. “Het is niet alleen het sporten, maar juist ook het sociale. En dat viel natuurlijk weg door de Corona”, geeft Marianne aan.

 

In de coronaweken hebben de deelnemende senioren niet stilgezeten. Zo werden de deelnemers elke dinsdag wel online uitgedaagd via de app. Zo was er een virtuele kunstroute door Almelo. “We hebben verschillende WhatsApp games gespeeld zoals verhalenbingo, een pubquiz en een interactieve puzzeltocht”, geeft Petra Bruggeman, ABC-functionaris PH Almelo en werkzaam bij Sportbedrijf Almelo, aan. “Het is zo belangrijk om de contacten te houden. Ook om lichamelijke even wat doen. Met de app games hebben we geprobeerd om de groep bij elkaar te houden.”

En dat is volgens Marianne zeker gelukt. “Het was heel leuk, ook al waren we niet bij elkaar. Als iemand had gewonnen, ging een van de vrijwilligers met een bloemetje of wat lekkers langs. Dat werd altijd gewaardeerd.”

 

Vorige week konden de senioren elkaar voor het eerst in weken weer zien. Op gepaste afstand werd bijgekletst. Marianne: “Iedereen had zoveel te vertellen en was zo enthousiast. De 1,5 meter afstand houden is dan iets waar je op moet blijven letten.” Normaliter wordt er eens in de vier weken met elkaar gegeten, na het gamen. Dit keer had iedereen, in het kader van de Amerikaanse picknick, wat lekkers meegenomen.

 

Na de zomervakantie, in september, start de groep weer met gamen. Mits de RIVM-regels het dan toestaan om binnen te kunnen gamen. In het clubgebouw van PH Almelo worden dan mobiele schermen opgebouwd waar senioren interactieve games kunnen spelen. Bij binnenkomst wordt met een bakje koffie de week doorgenomen, aansluitend gaat de groep met elkaar gamen. “Een leuke manier om met plezier te bewegen en vitaler te worden, waarbij er ook de gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer”, geeft Monique Schuchart aan. Play en Hap vindt elke dinsdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie of aanmelden: Monique Schuchart, tel. 06-28817648 of Info@beweegenzo.nl of kijk op www.beweegenzo.nl.