Algemeen

School De Roerganger geeft ruimte aan BSO 'Kidsenter'

ENTER – Basisschool De Roerganger uit Enter heeft een ruimte in de school ingericht en geschikt gemaakt voor buitenschoolse opvang. Vorige week dinsdag, 3 juni, was de feestelijke opening van BSO 'Kidsenter'.

Na een periode van overleg met het schoolbestuur, de gemeente Wierden, Kidsenter en de vereiste goedkeuring van de GGD, kon dinsdag het lint door deelnemende kinderen worden doorgeknipt. Daarmee was de officiële opening van deze BSO-locatie een feit. Aansluitend mochten de kinderen zich vermaken op een stormbaan en was er een clown.

De BSO is voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Samen met een team van medewerkers geeft Ruth Kornegoor leiding aan deze locatie. Voor de kinderen tot vier jaar heeft zij een locatie aan de Disselsweg.

De BSO is alle werkdagen vanaf 7.30 tot 18.00 uur geopend, gedurende het grootste deel van het jaar. De deelnemende partijen zijn blij, dat deze oplossing is gevonden. Elke basisschool is namelijk 'verplicht' voor- en naschoolse opvang beschikbaar te stellen. Bij wet is dat geregeld sinds 1 januari 2007. In het verleden werkte basisschool de Roerganger hierin samen met Partou, nu is deze opvang overgedragen aan Kidsenter.