Algemeen

Schaats- en skeelervereniging verkoopt speculaashartjes voor nieuwe clubgebouw

RIJSSEN – Sportpark ’t Opbroek is volop in ontwikkeling. Een mooie schaats- en skeelerbaan ligt er al en op het nieuwe clubgebouw wordt binnenkort het dak geplaatst. De leden houden vanaf 12 oktober een speculaashartjesactie, waarvan de opbrengt bestemd is voor de bouw van dit nieuwe clubonderkomen.

Geslaagde clinic met Only Friends

“​We zijn op dit moment druk bezig met de bouw. Na de plaatsing van het dak moet alles afgewerkt, zowel buiten als binnen. We hopen eind november een heel eind te zijn, maar de afwerking zal nog wel de nodige tijd kosten”, vertelt voorzitter Mark van den Dijk.
“In het gebouw komt een keukentje, natuurlijk een mooie zelfgemaakte bar, een hal en toiletgroep. Kleedkamers hebben we nog niet weten te realiseren. Dit is deels een financiële overweging, maar heeft voor onze sportbeoefening ook niet de hoogste prioriteit. Er komt geen aparte vergaderruimte of bestuurskamer. We vergaderen straks gewoon in de kantine zelf.” Lachend: “Misschien wel aan de bar.”

Actie speculaashartjes
De bouw van het clubgebouw neemt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Van 12 tot en met 24 oktober gaan de leden hun best doen om door het verkopen van speculaashartjes een mooie bijdrage voor onze vereniging binnen te halen. Via Facebook en Instagram zoveel mogelijk mensen op de hoogte gebracht. Een hartje bestellen kan ook via info@skeelerverenigingrijssen.nl.

Over een officiële opening van het nieuwe onderkomen kan Van den Dijk nog weinig zeggen.“In verband met de coronasituatie op dit moment is een officiële opening natuurlijk vrij lastig. Wellicht dat de situatie tegen die tijd ruimte biedt om wat te organiseren en anders gaan we zeker nadenken om op een creatieve manier toch aandacht te besteden aan de opening.”

​De nieuw aangelegde baan op ‘t Opbroek bevalt goed. “Je merkt dat iedereen er erg enthousiast over is, zowel leden als andere geïnteresseerden. We hebben echt een prachtige accommodatie, die straks met het nieuwe clubgebouw alleen nog maar mooier wordt.”

Impuls voor vereniging
De Schaats- en Skeelervereniging kreeg de afgelopen tijd een mooie aanwas van nieuwe leden. Van Den Dijk schat dat de een groei van 20 tot 25 procent heeft doorgemaakt in de afgelopen twee seizoenen. “De verwachting is dat we dit de komende jaren alleen nog maar verder op zullen zien lopen, ook door de mogelijkheden die het nieuwe gebouw ons gaat bieden. Naast de groei merk je ook dat leden beter worden door te trainen op de baan zoals wij die nu hebben en daardoor ook een betere aansluiting krijgen op nationaal wedstrijdniveau. Alleen maar pluspunten dus!” 

Special Olympics
De club gaat in 2022 een behoorlijke uitdaging aan door een onderdeel van de Special Olympics 2022 te verzorgen.
Dat evenement wordt gehouden in alle veertien gemeenten van Twente. “Aangezien Rijssen-Holten in Twente de enige gemeente is met een officiële wedstrijdbaan voor het inline skaten kon het natuurlijk niet anders dan dat dit onderdeel op onze baan gehouden wordt”aldus de voorzitter. “We weten nog niet exact wat er qua organisatie verwacht wordt. Door de doelgroep is het waarschijnlijk een hele andere organisatie dan dat we normaal gesproken bij wedstrijden gewend zijn. Daar hebben we immers genoeg ervaring mee, maar dit brengt wel weer allerlei nieuwe aandachtspunten met zich mee. Wat we al wel weten is dat we er als vereniging met elkaar een mooi evenement van gaan maken. Het moet een feestje worden voor de sporters!”

Only Friends
Onlangs werd er al een soort van voorproefje genomen met het verzorgen van een inline skate clinic van Only Friends. Mensen met een beperking kunnen via Only Friends allerlei sporten beoefenen, onder het motto dat sport/bewegen voor iedereen mogelijk moet zijn.
“Wij hebben naar aanleiding van de Special Olympics contact gezocht met Eduard Leusink van Only Friends om te kijken of we samen ook op het gebied van inline skaten wat kunnen opzetten voor deze doelgroep. Het zou natuurlijk ontzettend gaaf zijn als we in 2022 een aantal deelnemers uit Rijssen en omstreken aan de start hebben staan bij de Special Olympics. De sporters die nu een clinic hebben gevolgd kwamen voornamelijk uit Rijssen en ze waren erg enthousiast. De één ging het een stuk beter af dan de ander, maar het belangrijkste was dat iedereen er plezier in had.”

Van den Dijk: “Los van de Special Olympics willen we op deze manier onze baan en onze trainers ook graag beschikbaar stellen voor deze doelgroep. Het is belangrijk dat iedereen kan sporten. Er is vanuit de gemeenschap geïnvesteerd in onze baan en op deze manier kunnen wij weer wat teruggeven aan (een deel van) die gemeenschap!”