Algemeen

Samenwerking Cliniclowns, Maartje en AJc’96 krijgt vorm

LOSSER - Zaterdag jl., bij aanvang van alle voetbalcompetities, tekende Giovanni Oddo, procesmanager zorg van de Zorggroep Sint Maarten, een overeenkomst met AJc’96. Op de nieuwe tenues van de jeugdelftallen prijkt het logo van Maartje, zoals het behandelcentrum in Losser beter bekend staat, op de achterkant. Voorzitter Robert de Vries reikte na het tekenen van de overeenkomst een nieuw shirt uit aan Giovanni Oddo van Maartje. Ook Jose Gevers was aanwezig als ambassadeur van de Cliniclowns. Zij staan de komende jaren op de voorkant van de tenues.

Jose Gevers: “Cliniclowns is heel blij dat we dit soort samenwerkingen kunnen aangaan. We overleggen binnenkort met elkaar om deze samenwerking nog meer gestalte te geven, maar het begin is fantastisch. De jeugdelftallen in hun nieuwe tenues, met Cliniclowns prominent aanwezig op de voorkant, zien er erg mooi uit. En tenslotte zijn er veel overeenkomsten te bedenken. Voetballen doe je voor je plezier, voor ontspanning. Cliniclowns brengt hetzelfde effect teweeg, zij het bij een andere doelgroep.”

Giovanni Oddo: “Het Maartje behandelcentrum in Losser is er ook voor de jeugd, er wordt allerlei medische en paramedische hulp geboden. We concentreren ons op de jongere generaties, en proberen vitaliteit te stimuleren. Van kinderfysiotherapie tot kraamverzorging en ondersteuning in de ouderenzorg. Maartje, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten, kan daarin behulpzaam zijn. De samenwerking met de Cliniclowns en AJc’96 vormt een mooie driehoek. Wij zijn er erg trots op dat we komende drie jaar op de shirts van alle jeugdelftallen mogen staan. We zullen gedurende het seizoen samen een aantal momenten kiezen om de samenwerking verder vorm te geven. Zo zouden we bijv. een keer wat oudere mensen die minder goed te been zijn naar het veld kunnen halen op een zaterdagmiddag.”

Robert de Vries, voorzitter AJc’96: “Onze nieuwe tenues zijn schitterend. En ze zijn nog mooier geworden door deze samenwerkingen. Met de Cliniclowns en Maartje laten we opnieuw ons sociaal maatschappelijke gezicht zien. Dat is belangrijk voor ons. Een voetbalclub is meer dan alleen maar voetbal. Iedereen moet hier plezier kunnen hebben, op verschillende vlakken. Het is niet toevallig dat zoiets bij AJc’96 gebeurt. We zijn al jaren gastheer van de Nationale Autismeweek, bieden ruimte aan het Carmel College en elke week staat hier een groep kinderen met verschillende vormen van beperkingen op het veld onder professionele begeleiding. Dat stimuleren we van harte.

Op de foto: JO15-1 van AJc’96 in hun nieuwe tenues samen met Giovanni Oddo van Maartje

Op de foto: Giovanni Oddo van Maartje, Jose Gevers van Cliniclowns, Pascal Kamphuis (aanvoerder JO15-1) en voorzitter Robert de Vries.

Op de foto: voorzitter Robert de Vries overhandigt een nieuw shirt aan Giovanni Oddo van Maartje.

.