Algemeen

Samen aan de slag door en voor jongeren in Doepark
Succesvolle samenwerking Technasium Erasmus, Natuurhus Almelo en Rotaryclub Almelo

ALMELO -  Het Doepark is bekend bij veel Almelose gezinnen met jonge kinderen maar er ontbreekt nog iets voor 12 tot 18 jarigen. Wat te denken van een boomhut met een uitdagende ingang én uitgang? Of misschien fitnesstoestellen? Daarnaast zou het Natuurhus graag een app willen voor de mobiele telefoon. En aan wie kun je dat nou beter kunnen vragen dan aan de jongeren zelf?

Natuurhus Almelo en Rotaryclub Almelo schreven samen vijf ‘challenges’ uit voor de Technasiumleerlingen van 4 VWO van het Erasmus. In 2022 bestaat Rotaryclub Almelo 85 jaar. Voor dit lustrum heeft deze Almelose serviceclub zich verbonden aan het Natuurhus Almelo. En dan in het bijzonder een ‘speeltoestel’ voor 12 tot 18 jarigen in het Doepark. 

Op 17 november hebben de Technasiumleerlingen hun resultaten gepresenteerd aan twee vertegenwoordigers van Natuurhus Almelo en twee vertegenwoordigers van Rotaryclub Almelo. De opdrachtgevers vroegen flink door over materiaalkeuzes, duurzaamheid en productieproces.

De leerlingen hadden hun ontwerpen goed doordacht en lieten zien dat ze verstand van zaken hadden. De kwaliteit van de presentaties verraste de opdrachtgevers. Het functioneel ontwerp voor de app was bijzonder goed; dat kan bijna zonder aanpassingen uitgevoerd worden. Het Natuurhus en Rotaryclub Almelo zijn heel blij met de inzet van de leerlingen van het Technasium. Hier kunnen zij mee verder.

Ze gaan samen aan de slag om met en voor 12 tot 18 jarigen ook een aantrekkelijke plek in het Doepark te maken.

Uw reactie