Algemeen

SAL reikt cheques uit aan Goede Doelen: verjaardagbox Tubbergen & Vang je Droom

LANGEVEEN - Op donderdag 5 januari jongstleden heeft de SAL (Stichting Autocross Langeveen) een tweetal cheques uitgereikt aan de goede doelen die in de loop van 2022 waren aangedragen en gekozen door de leden. Beide goede doelen hebben een cheque ontvangen ter waarde van €500,- als bijdrage op de initiatieven die deze goede doelen bewerkstelligen voor de samenleving.

Op de foto ziet Pia Uilenberg (Verjaardagbox Tubbergen) en Judith Kuipers (Vang Je Droom) met de ontvangen cheques.

Voorafgaand aan de evaluatievergadering van de SAL in de nazomer van 2022 was de leden gevraagd om na te denken over een goed doel waaraan de vereniging een nader te bepalen bedrag zou kunnen schenken. Tijdens de evaluatievergadering zijn de goede doelen vervolgens voorgedragen en is erover gestemd. De uiteindelijke keuze viel op Verjaardagbox Gemeente Tubbergen en Vang Je Droom. Het eerste goede doel komt ten goede aan de samenleving in de gemeente waarbinnen de SAL acteert, bij het tweede goede doel is één van de leden van de SAL actief betrokken. Beide goede doelen hebben gemeen dat ze ten goede komen aan de jeugd, bijvoorbeeld omdat het gezin niet over voldoende financiële middelen beschikt of omdat de gezinssituatie het niet toe laat.

Verjaardagbox Gemeente Tubbergen

Verjaardagbox Gemeente Tubbergen is een organisatie welke gezinnen binnen de gemeente Tubbergen voorziet van een verjaardagbox om daarmee een kinderverjaardag te kunnen vieren. Hierbij kun je denken aan slingers, ballonnen, taart, traktaties en cadeaus. Artikelen welke vanzelfsprekend zijn bij de meeste kinderverjaardagen, maar niet voor iedereen zijn weggelegd. Namens Verjaardagbox Gemeente Tubbergen was Pia Uilenberg aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen van voorzitter Frans Oude Oosterik van de Stichting Autocross Langeveen. 

Vang Je Droom

Vang Je Droom is een fonds welke kinderdromen realiseert voor gezinnen welke door bijvoorbeeld armoede of gezinsomstandigheden dit niet zelf kunnen bewerkstelligen. Deze dromen bestaan uit de breedste zin van het woord;   van een dag prins(es) zijn tot een dagje uit en van een meet&greet met een bekende persoon tot een complete renovatie/opwaardering van de slaapkamer. Vang Je Droom is onderdeel van het Nationaal Fonds Kinderhulp en de uitvoerende vrijwilligersorganisatie is Humanitas (Twente). Judith Kuipers, lid van de SAL en actief betrokken bij Vang Je Droom, was namens dit fonds aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen van voorzitter Frans Oude Oosterik.

Stichting Autocross Langeveen (SAL)

De Stichting Autocross Langeveen (SAL) is een vereniging welke actief is in de autosport en dan met name op het gebied van autocross. De vereniging bestaat uit een heel aantal leden (uit deze regio) welke onder de vlag van de SAL autocrosswedsstrijden verrijden binnen deze regio (RAMO-kampioenschap), binnen Nederland (Nederlands Kampioenschap, NK) en binnen de Benelux (Europokal en AutocrossMasters). De bijdrage aan deze twee goede doelen zijn voortgekomen uit de opbrengsten van de wedstrijden die de SAL de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

Ook voor 2023 staan er weer een tweetal autocrosswedstrijden op het programma welke door de Stichting Autocross Langeveen worden georganiseerd. Naast de jaarlijkse RAMO-cup-wedstrijd heeft de SAL namelijk voor dit jaar ook een wedstrijd van het NK toebedeeld gekregen. Dit betekent dus dat op zaterdag 6 mei 2023 (NK) en zondag 7 mei 2023 (RAMO) een weekend lang autocross te zien is op het terrein aan de Tiemansweg te Langeveen. We nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen.

 

Op de foto ziet Pia Uilenberg (Verjaardagbox Tubbergen) en Judith Kuipers (Vang Je Droom) met de ontvangen cheques.