Algemeen

Rondje Tuktuk als afsluiting thuisonderwijs leerlingen De Linde

OLDENZAAL - Afgelopen vrijdag heeft de Lindeschool op een ludieke wijze de periode van thuis- onderwijs symbolisch afgesloten. De docenten gingen bij de leerlingen langs huis in een tuktuk. Vanaf maandag 8 februari kan eindelijk weer gewoon les op school worden gegeven, zoals vorige week dinsdag bleek uit de persconferentie.

Vincent Schottert, één van de leerkachten: “Wekenlang hebben onze kinderen en hun ouders een topprestatie geleverd tijdens het volgen en geven van thuisonderwijs, maar fysiek oogcontact is de afgelopen periode het grote gemis geweest”. In de afgelopen periode is veel onderwijs nog online gegeven. De leerlingen hebben daarin goed meegedaan en het online leren heeft echt wel toegevoegde waarde gehad. Omdat de rapportbespreking met de kinderen niet mogelijk was op school werd het ritje met de tuktuk meteen benut om het rapport buiten, voor het huis, te bespreken met de leerlingen.

Vincent: “Daarnaast hopen wij als school hiermee voldoende duidelijk te krijgen wat ieder kind nodig heeft om maandag fijn te kunnen starten met al zijn klasgenoten.” Mick uit groep 7 van De Linde op de Thij zag zijn docent in de tuktuk arriveren. Hij en zijn ouders vinden het een leuk initiatief en verheugen zich op de hervatting van de lessen.