Algemeen

Elly Kamphuis: “Iedereen heeft er weer zin in!”

Rolstoelwandelgroep Borne start weer op

BORNE - De Rolstoelwandelgroep Borne is afgelopen donderdag weer begonnen met wandelen met bewoners van ’t Dijkhuis. Hoewel het niet het beste weer was, waren de deelnemers erg enthousiast dat het eindelijk weer kon.

“Het was natuurlijk balen dat het slecht weer was, maar alle deelnemers waren heel blij dat ze weer even de deur uit konden”, steekt Elly Kamphuis namens de organisatie van wal. Alle deelnemers kregen bij BVV Borne een kop koffie met wat lekkers en na afloop kregen ze een ijsje. “Vanaf volgende week gaan we elke week weer op pad met de deelnemers!”

De Rolstoelwandelgroep in Borne mocht vanaf maart 2020 geen wandelingen meer maken met de bewoners van ’t Dijkhuis. Het was een lastige periode voor velen, laat Kamphuis weten. “Het was heel moeilijk, omdat er ineens een wekelijkse activiteit wegvalt. Maar we hebben veel contact gehouden met de deelnemers en ook met alle vrijwilligers, dat werd gewaardeerd.” Er werden diverse kaartjes opgestuurd en ook kreeg iedereen een klein presentje met Kerstmis. “Zo probeerden we iedereen toch nog te bereiken.”

Vrijwilligers
Ook voor de vrijwilligers was het een mooi moment, eindelijk mochten ze weer op pad. “We konden de afgelopen periode natuurlijk erg weinig doen, dus we zijn blij dat het weer mag. Iedereen heeft er weer zin in!”, besluit Kamphuis.

Over Rolstoelwandelgroep Borne
Stichting Rolstoelwandelgroep Borne verzorgt wekelijkse wandelingen voor mensen die geheel of gedeeltelijk van een rolstoel afhankelijk zijn en biedt de deelnemers de mogelijkheid te genieten van een aangenaam samenzijn in de buitenlucht. De Rolstoelwandelgroep is ondergebracht in een stichting met een sociaal en maatschappelijk doel als uitgangspunt. Inkomsten uit giften en sponsoring worden geheel gebruikt voor bijvoorbeeld een lekker ijsje, een kop koffie en nieuwe materialen.