Algemeen

ROEC in kolonne met hulpgoederen naar Roemenië

RIJSSEN - Onder verantwoording van de Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC) is een uniek transport met hulpgoederen verzonden. Drie vrachtauto’s met oplegger zijn in kolonne vertrokken naar twee bestemmingen in Roemenië. De hulptransporten bevatten kleding, huisraad, speelgoed, (verpleeghuis)bedden, levensmiddelen, ziekenhuis- en incontinentiemateriaal, meubilair, alsmede een complete personenbus en een keuken.

Veel goederen zijn door particulieren ingebracht. Ook plaatselijke ondernemers hebben zich niet onbetuigd gelaten en hebben kleding, levensmiddelen, glazen douchewanden en zelfs een bijna complete horeca-inventaris (vooral stoelen, porselein en glaswerk) ingebracht. De personenbus, die rolstoeltoegankelijk is, is gesponsord door zes Rijssense bedrijven.

De hulpgoederentransporten worden verzorgd en bekostigd door de transportbedrijven Leverink, Pultrum en Wessels (WTR) uit Rijssen.

De goederen komen ten goede aan projecten in Baraolt en Odorheiu Secuiesc en worden daar aan het einde van de week verwacht. Door kleding, huisraad en levensmiddelen ter beschikking te stellen, probeert de ROEC haar steentje bij te dragen aan de verbetering van de levenstandaard in Roemenië. De verpleeghuisbedden, incontinentiematerialen en overige medische artikelen worden beschikbaar gesteld aan het plaatselijke verpleeg- en ziekenhuizen. De personenbus wordt geschonken aan de hervormde gemeente van Baraolt. Dit stelt de vrijwilligers van de kerk in staat ouderen te vervoeren voor bijvoorbeeld kerk- en ziekenhuisbezoek.

Wilt u het werk van de ROEC ondersteunen? Breng dan in goede staat verkerende kleding, dekens, schoenen en huisraad in bij de ROEC op Bleekstraat 29B in Rijssen. De goederen worden daar gesorteerd en ingepakt voor bestemming in oost Europa. Grotere partijen worden desgewenst op afspraak opgehaald. Buiten de openingstijden kunt u de goederen achterlaten achter de schuifdeuren van de berging.

Meubels worden niet ingenomen, uitgezonderd klein-meubels, die uitsluitend in overleg worden geaccepteerd.

Wilt u het werk van de ROEC financieel ondersteunen, dan kan dat ook. Wordt donateur. Zie hiervoor meer info op de website www.roec.nl.

De winkel van ROEC is geopend op maandag- en dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. De winkel is ook geopend op de eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur. Op Marktplaats en Facebook worden regelmatig nieuwe aanbiedingen gedaan en goederen te koop gezet. De opbrengst van de winkel komt ten goede aan de activiteiten van de ROEC.