Algemeen

Gerald Boers van Cantique: “Rijssen ontbrak tot op heden”

Rijssen krijgt een eigen Monopoly editie

Gerald Boers met het prototype van het spel

RIJSSEN – Het Rijssense Cantique gaat in samenwerking met Spellenmakers Hasbro en Identity Games het wereldberoemde spel Monopoly uitgeven in een speciale editie voor Rijssen. Gerald Boers van Cantique is erg enthousiast over het initiatief.

“Het is een geweldig project om aan te werken. Deze editie wordt echt uniek. In plaats van straten, plaatsen we bedrijven op het bord, hierdoor bieden we lokale ondernemers een prachtig middel om naamsbekendheid op te bouwen. Als drukkerij/reclamebureau zitten we dicht bij het vuur. We hebben veel zakelijke connecties en onze eigen vormgevers werken aan een uniek ontwerp met daarin veel herkenbare Rijssense bezienswaardigheden”, aldus Gerald Boers. 

Monopoly Rijssen ontbrak
Waar veel steden al een eigen editie van Monopoly hadden, was dit voor Rijssen nog niet het geval. Cantique was daarom erg enthousiast om een eigen editie uit te brengen in samenwerking met de andere bedrijven. “We zijn echte spelletjes fanaten en Monopoly spelen we wekelijks. Monopoly kent al meerdere steden edities maar van Rijssen ontbrak deze tot op heden. Dit bracht ons op het idee om een Rijssense variant uit te brengen.”

In anderhalve dag uitverkocht
Volgens Gerald valt de editie goed in de smaak bij de Rijssenaren. “Het idee sloeg meteen goed aan. We wilden de Rijssense ondernemers bij dit spel betrekken, daarom hebben we sponsorpakketten gemaakt die bedrijven de mogelijkheden boden om onderdeel van het spel te worden. Zo hebben we alle ‘straten’ op het bord verkocht, maar ook vermeldingen in de kans- en algemeen fonds kaarten. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Je laat je huizen en hotels isoleren door Pluimers Isolatie. Betaal 40 per huis en 115 per hotel.’ Alle sponsorpakketten waren in anderhalve dag uitverkocht.”

Voorverkoop begonnen
Het spel wordt eenmalig uitgegeven in een beperkte oplage van 2000 stuks. Door middel van de voorverkoop geeft Cantique zowel bedrijven als particulieren de kans om hun spel vroegtijdig te reserveren. “Dit loopt inmiddels ruim een week en we hebben al meer dan 500 spellen verkocht.” In de voorverkoop kost het spel € 49,95. Later wordt dit € 54,95. De voorverkoop duurt tot 15 maart. Daarna zullen mensen moeten wachten tot het spel uitkomt in september.

Presentatie
Cantique heeft een duidelijk doel voor ogen als het gaat over het overhandigen van het spel. “We zijn van plan om op een vrijdag in september de eerste spellen te overhandigen aan de trotse sponsoren die Monopoly Rijssen mogelijk hebben gemaakt. De zaterdag daarna willen we een evenement organiseren voor de particulieren die het spel hebben besteld in de voorverkoop. Mister Monopoly zal daar hoogstwaarschijnlijk bij aanwezig zijn. Als er nog voorraad is, zal vanaf de daaropvolgende maandag het spel weer te koop zijn via de website monopoly-rijssen.nl en bij Cantique in de winkel.”

Uw reactie