Algemeen

Rijssen in de ban van Monopoly!

RIJSSEN – Samen met Mens-erger-je-niet is Monopoly het beroemdste bordspel ter wereld. De makers waren destijds zo slim om voor ieder land een eigen variant te maken, zodat er iets bekends in zat. Maar dat ging Monopoly Rijssen nog niet ver genoeg. 30 oktober verscheen dan ook de (eenmalige) Rijssense editie van dit verslavende spel.

Wat is er mooier dan tankstation Sanderman of De Markies op te kopen met ‘geld’ van Regiobank en daar lekker aan te gaan verdienen?Je moet niet te veel van Rijssense hartjes houden, want die zijn in het spel een stuk duurder dan bij de plaatselijke bakkers. En natuurlijk is er de overbekende gevangenis.

Onze burgemeester was even bang dat zijn hoofd achter de tralies zou staan, maar dat is hem bespaard gebleven. Hij heeft met veel genoegen het eerst exemplaar in ontvangst mogen nemen uit handen van Cantique-ontwerper Jan Willem Baan en prees in zijn toespraak de initiatieven van de Rijssense ondernemers.

Want ook die ondernemers bleken enorm enthousiast over het idee. De mogelijkheid om mee te doen via een straat of kanskaart was binnen een dag uit verkocht en dat is, achteraf gezien, ook begrijpelijk. Sinds de verschijning zijn er al meer dan duizend spellen verkocht. De uitvoering is degelijk, met een luxe uitstraling. De vormgeving is verzorgd door Cantique. De productie is tot stand gekomen samen met Hasbro en Identity Games, waar ook het standaard monopoly vandaan komt. 

Het spel (prijs € 54,95) heeft een oplage van 2000 stuks en is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij Cantique, Kryptonstraat 15 in Rijssen, of online bij
www.monopoly-rijssen.nl.