Algemeen

Ria Lazoe presenteert spannende young-adult 'De Zolder' bij HKW

WIERDEN – Kinderboekenschrijfster Ria Lazoe presenteert met trots haar nieuwe boek 'De Zolder', een spannende young-adult van 256 pagina's. Dat doet ze op vrijdag 16 september om 19.30 uur in de ruimte van de Historische Kring Wederden aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden.

Het is alweer het twaalfde boek van de Wierdense auteur. Haar eerste werk rolde in 2007 van de drukpers. En net als de meeste van haar vorige werken betreft het ook deze keer een spannend young-adult verhaal, voor lezers vanaf twaalf jaar. Het boek is reeds te koop bij boekhandel Reterink in Wierden voor 18,95 euro, de officiële presentatie inclusief signeersessie volgt komende vrijdag.

'De Zolder' speelt zich af in 2010 in Twente, met flashbacks naar het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Tessa krijgt nieuwe buren. Haar verbazing is groot als blijkt dat het het gezin is van haar klasgenoot Kelly en haar knappe broer Martin. Maar dat is niet het enige bijzondere. Tijdens de verbouwingen ontdekken ze op de zolder een schoolschriftje uit de Tweede Wereldoorlog.

Het schrift is van een gedeserteerde Duitse soldaat. Waarom liep hij weg uit het leger? Welke rol speelde zijn buurvrouw? Op de laatste bladzijde van het schriftje vinden ze wat aanwijzingen. Deze speurtocht biedt Tessa – in al haar naïviteit, maar met goede bedoelingen – de ideale kans om haar droom te laten uitkomen: een boek schrijven.

 

Uw reactie