Algemeen

Rhodé stept mee met de MITO Estafette

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 18 september is de MITO Estafette van start gegaan. De MITO Estafette is een tocht door Nederland langs 58 MITO Hart Punten om families te verbinden die te maken hebben met een energiestofwisselingsziekte (ook mitochondriële ziekte of mito genoemd). Vooral kinderen worden hard getroffen door deze ziekte. Bij de ernstige vormen overlijdt 50 procent van de kinderen voor hun tiende levensjaar. Toevallig is het niet dat het deze week is. Deze week is het namelijk de Mitochondrial Disease Awareness week. Mocht u deze week een groen gekleurd gebouw zien, dan is dat ook om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten.

Deze estafetteloop is georganiseerd door Stichting Energy4All, zij ondersteunen het medicijnonderzoek in Nijmegen. Er zijn vier routes door heel Nederland die hieraan mee doen. Rhodé Berkhoff uit Vriezenveen hoort bij route Oost en haar huis was het startpunt van deze route. Deze is feestelijk geopend met ballonnen en een versierde step. Het groene hart ‘estafette stokje’ werd overgedragen in Langeveen, aan een familie ter nagedachtenis van een lotgenoot. Het eerste stukje naar Langeveen heeft Rhodé samen met haar gezin afgelegd met de auto, aangezien het op de step te ver was. De laatste kilometer naar het MITO Hart Punt in Langeveen heeft Rhodé afgelegd op haar versierde step.

Hier stonden diverse mensen haar al klappend op te wachten. Vervolgens heeft zij het groene hart ‘estafette stokje’ hier overgedragen aan het neefje van het gezin. Zij hebben deze vervolgens per fiets verder doorgebracht naar Hengelo. Gedurende deze gehele week zal er een route afgelegd worden via diverse MITO Hart Punten met als eindpunt het Radboud UMC in Nijmegen. Alle vier routes zullen bij het Radboud UMC samenkomen. Hier zal een cheque overhandigt worden ten behoeve van het medicijnonderzoek. Inmiddels heeft Rhodé al meer dan 1000 euro opgehaald, middels haar estafetteloop.

Maar meer sponsorgeld is altijd welkom! Men zegt: “Hoe meer geld we samen binnenhalen, hoe eerder er een medicijn op de markt kan komen voor kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingziekte.” Wilt u ook graag helpen? Ga dan naar de actiepagina via de QR-code of via: https://actie.energy4all.nl/team/mito-hart-punt-rhode-vriezenveen. “Ook zamelen we nog steeds mobieltjes/elektronica in die gerecycled kunnen worden. Mocht u thuis nog iets hebben liggen, kunt u dit inleveren aan de Linthorstlaan 57 te Vriezenveen. Hier staat een Energy4All doos onder de carpot, waar u uw elektronica in kunt deponeren” klinkt het tot besluit.